Xiaomi Mi 10 Ultra Şeffaf Arka Kapak ile Gelecek

Xiaomi Mi 10 Ultra özel versiyonunun görseli sızdı. Şeffaf arka kapak kullanılacak.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Global pazarda Xiaomi Mi 10 Ultra adıyla satılacak olan Xiaomi’nin amiral gemisi, telefon dünyasına açıkça bir heyecan getirdi. Samsung, Oppo gibi rakipler bile telefonun tanıtımını bekliyorlar. Rakibi yakından görmek gibi bir durum söz konusu olacak çünkü bu sefer telefon çok iddialı.

Xiaomi Mi 10 serisi zaten bir yere gelmiş olan bir seri ve zaten amiral gemisinde özellikleri bulunuyor. Ama iş daha ileri götürülecek. Telefon mu kamera mı tartışılır bir telefon olan Xiaomi Mi 10 Ultra ile yarış yeniden başlayacak.

Bunu da Okuyun: Redmi S2 ve Redmi 6 Pro için MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent Özel Versiyon ile Geliyor

Dün telefonun tasarımı için ilk sızıntının yapıldığını söylemiştik. Telefonun tasarımı ilk defa bu görsel ile ortaya çıkmıştı. Direkt dikkatimizi çeken kamera alanı olmuştu. Şimdi 2 adet afiş paylaşıldı ve kamera alanının gerçekte neden geniş olduğunu anladık. Çünkü kameraların odak mesafesi üst seviyede.

12 – 120 mm odak mesafesine sahip olacak kameraların yanında 120x süper yaklaştırma sunacak bir de periskop kamera geleceği kesinleşti. Periskop kamerayı da sayarsak, toplamda 4 arka kameranın olacağı akıllı telefonun özel bir versiyonunun geleceği de yine netleşen detaylar arasında oldu.

Daha önce birkaç modelde daha denenen şeffaf arka kapak uygulaması bu model için de geçerli olacak. Telefonun bir beyaz renk seçeneği kullanacağı bir de Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent isimli arkası şeffaf özel bir model olarak geleceği anlaşılıyor.

Bu afişlerden ortaya çıkan iki şey var. Birincisi tasarım şimdiye kadar gördüğümüz standart kameralı telefon tasarımlarından çok daha farklı olacak. Diğer çıkarım şu olacak ki telefonun kamera özellikleri Samsung, Oppo, Apple gibi rakiplerinin çok üzerinde olacak. Öyle ki kameraları işlemci de destekleyecek çünkü son seri işlemciler kullanılacak.

Xiaomi Mi 10 Ultra modeli ülkemizde de satışa çıkan bir telefon olacak mı? Şimdilik çıkacak gibi gözüküyor. Çünkü telefonun global isimlendirmesi ile Çin isimlendirmesi farklı. Global isimlendirmesinde Extreme takısı yok. Bu da aynı telefonun iki farklı versiyon olarak gelebileceğinin işareti.