Xiaomi Mi 10 Ultra Antimikrobiyal Kılıf ve Ekran Koruyucu ile Gelecek

Xiaomi Mi 10 Ultra özel bir koruma kılıfı ve ekran kaplamasıyla kutudan çıkacak. Virüse korumalı bir telefon geliyor.

Xiaomi Mi 10 Ultra

En son kutu görsellerine kadar sızan Xiaomi Mi 10 Ultra akıllı telefonu, sadece iddialar sayesinde bile piyasanın gündemine oturmayı başardı. 16 GB RAM, 120x periskop kamera, seramik ve transparan arka kapak seçenekleri, son nesil işlemci ve çok daha fazlası. Zaten bu özelliklerde bir akıllı telefonun konuşulmaması sürpriz olur.

Telefonun özelliklerinden uzun süredir konuşuyoruz ama görünen o ki sadece telefonun özellikleri dikkat çekmeyecek. Markanın CEO’su Lei Jun tarafından yapılan yeni bir açıklama, bu serinin kutudan özel bazı aksesuarlarla beraber çıkacağını doğruladı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Ultra Şeffaf Arka Kapak ile Gelecek

Xiaomi Mi 10 Ultra Özel Aksesuarlarla Geliyor

CEO’nun yaptığı paylaşıma göre kutu içerisinde bir antimikrobiyal kılıf olacak. Kutudan kılıf çıktığı gibi telefonun üzerinde bir de ekran koruyucusu olacak. Yine ekran koruyucusu da antimikrobiyal olacak.

Telefon üzerinde bakteri ve mikrop üremesine karşı koruma sunacak olan kılıflar, bunun için özel oluşturulan gümüş iyonu antimikrobiyal teknolojisini kullanacak. Gümüş iyonlar sayesinde mikropların DNA’sında delikler oluşturuluyor ve bu şekilde virüslerin etkisiz hale gelmesi sağlanıyor.

Xiaomi Mi 10 Ultra akıllı telefonunda yer alacak olan bu tip bir koruma gerekli mi? Evet gerekli çünkü Covid-19 salgınının gölgesinde yaşamaya başladık. Akıllı telefon yüzeyleri de virüsün yayılması için en müsait olan ortamlardan bir tanesi. Böyle bir koruma gerçek anlamda gerekli olan bir koruma.

Zaten ilk uygulayan marka da Xiaomi değil. Daha öncesinde Samsung gibi bir başka devin de aynı şekilde antimikrobiyal kılıflar sunduğunu görmüştük. Galaxy Note 20 akıllı telefonlarının tanıtımında duyurulan bazı kılıflar da yine özel koruma kaplamasıyla beraber gelmişti. Virüs bu şekilde yayılmaya devam ederse, sadece Xiaomi Mi 10 Ultra için değil antimikrobiyal kılıflar tüm akıllı telefonlar için geçerli olacak. Buna yavaş yavaş alışmamız gerekiyor.