Xiaomi Mi 10 Türkiye Fiyatına Zam Geldi

Xiaomi Mi 10 Türkiye fiyatı için değişiklik haberi geldi. bu kez indirim değil de fiyat artışı ile karşı karşıyayız.

Xiaomi Mi 10 Türkiye

Xiaomi, 10.yıl özel akıllı telefonu Xiaomi Mi 10 Ultra modelini duyurdu ve bu modelin duyurulmasıyla beraber mevcut serilerde bir değişiklik olmasını bekliyorduk. Yeni bir modelin duyurulması ve bu modelin global olarak satılacak olması, şu an satışta olan akıllı telefonların fiyatlarını düşürür beklentisi vardı.

Özellikle amiral gemisi serisine ait olan diğer akıllı telefonlar için öyle bir beklenti oluştu ama beklentiyi bir kenara bırakın tam tersi yaşandı. Bugün elde edilen bilgilere göre Xiaomi Mi 10 Türkiye fiyatı artış gösterdi. Telefonun satış rakamı öyle az da değil e-ticaret siteleri üzerinden bir hayli arttı.

Bunu da Okuyun: 2016 Mi Box için Android 9 Güncelleme Müjdesi

Xiaomi Mi 10 Yeni Fiyatı Nasıl?

Telefon satıa çıktığı ilk zamanlar 8.499 TL yani 8.500 TL rakamla satışa çıkmıştı. Bu fiyat günümüz amiral gemisi akıllı telefonları için normal olsa da Xiaomi için düşük bulunmuştu. Telefonu satın almak isteyenler için ise yeni bir kampanya yapılmış ve model 8.300 TL gibi bir rakama çevrilmişti.

Arada oluşan fiyat farkı telefonun satışını olumlu etkiledi. Fakat son birkaç haftadır yüksek seyreden kur ve pazar etkisi nedeniyle satış fiyatı yeniden arttı. Bu kez eski satış rakamını da geride bıraktı. Bu kez Xiaomi Mi 10 Türkiye fiyatı 8.700 TL oldu.

400 TL’yi bulan bir fiyat farkının açıklanması, dikkat çekici oldu. Şu an e-ticaret sitelerini gezdiğiniz zaman telefonun fiyatının 8.700 TL olduğunu göreceksiniz. Bu rakamda aşağı doğru bir hareket olacak mı bilemiyoruz ama bir yandan kur artışı var.

Böyle bir durumda indirim yerine telefonun fiyatı daha da artış gösterebilir. Henüz ülkemizde satılıp satılmayacağı belli olmayan Xiaomi Mi 10 Ultra modeli için de fiyatlar şimdiden korkutmaya başladı. Daha üst seviye bir akıllı telefon olan yeni modelin fiyatı, ana modeli mumla aratacaktır.

Exit mobile version