Xiaomi Mi 10 Pro Plus İki Ayrı Pili Tek Telefonda Getiriyor

Xiaomi Mi 10 Pro Plus ayrı ayrı pil kullanacak. İki ayrı pil neden kullanılıyor?

Xiaomi Mi 10 Pro Plus

Xiaomi Mi 10 Pro Plus tanıtımı iyice yaklaştı. Telefon 11 Ağustos tarihinde gelecek artık orası neredeyse kesin. Telefon gelecek ve tüm özelliklerini göreceğiz ama şimdiden anladığımız çok şaşırtıcı yenilikler, değişiklikler olacak.

Sistem açısından iyi bir işlemci, kamera ve ekran tamam ama dünyanın en hızlı Android akıllı telefonu olmaya aday olacak olan model için markanın kendi açısından ilklerin denemesini yapacağı da ortaya çıkmaya başladı. Benzerine çok rastlamadığımız iki ayrı batarya kullanımı da bunlardan sadece biri olacak.

Bunu da Okuyun: Redmi 9 Prime Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi 10 Pro Plus Çift Pili Tek Telefonda Bir Araya Getiriyor

Yeni batarya teknolojisini ortaya çıkaran Alman TUV Rheinland sertifika sitesi oldu. Sertifika sitesinde görülen detaylarda bataryanın iki farklı pilin bir araya getirilmesinden oluşacağı görülüyor.

İkiye bölünmüş olarak geleceği gözüken bataryaların her biri 2.250 mAh değerinde olacak. Fakat kullanımda ayrı ayrı batarya kullanımı olmayacak. Tabii ki kullanımda tek bir batarya gibi hareket edilecek. Buradan da telefonun bataryasının 4.500 mAh değerinde olacağını anlıyoruz.

Bataryanın ikiye bölünmüş olması toplam kapasitenin değişmesini sağlamıyor. Yani şöyle bir durum yok, 2 farklı 4000 mAh değerinde batarya kullanılıp 8000 mAh değerinde dev bir batarya kapasitesi kullanılmıyor. Xiaomi Mi 10 Pro Plus bu değerle standartları yakalıyor. Peki, madem öyle marka bunu neden yapıyor?

Xiaomi tanıtımda açıklayacaktır ama önden edindiğimiz bilgilere göre bu tercihi yapılmasının altında yatan neden hızlı şarj sağlamak. Telefonun hızlı şarj olması için bataryaların iki ayrı ünite olarak kullanılacağı söyleniyor.

Hızlı şarjdan kastımız olan da öyle 30W ya da 45W değeri değil. Hızlı şarjda kastettiğimiz şey 120W hızlı şarj. Qualcomm’un son hızlı şarj teknolojisi desteklenecek ve 120W değerine kadar çıkılabilecek. Sadece bu nedenden pillerin ayrıldığı düşünülüyor.

Biz yine de Xiaomi Mi 10 Pro Plus tercihinin kesin olmadığını söyleyelim. Xiaomi, tanıtımda mutlaka bunun üzerinde duracak ve neden açıklamasını net olarak yapacaktır.