Xiaomi için Android One Dönemi Son Buldu

Xiaomi, Android One projesinden çıktı. Xiaomi Mi A4 Android One desteğiyle çıkış yapmayacak.

Android One

Android One projesine dahil olan çok fazla akıllı telefon yok. Özellikle büyük marka olarak değerlendirildiği zaman, Google’ın bu sistemi destekleyen marka bulmaz zorlaşıyor. Nadir bulunan Android One destekli markalardan birisi de Xiaomi. Daha doğrusu Xiaomi idi. Çünkü alınan şok bir kararla firmanın destekten çekildi ve çalışmayı durdurduğu ortaya çıktı.

Xiaomi Mi A serisi akıllı telefonlarla dahil olunan One projesinden çekilen Xiaomi, bu kararı ile yolunu değiştirecek gibi duruyor. Çünkü bundan sonra gelecek olan akıllı telefon modeli Xiaomi Mi A4 için de farklı bir işletim sistemine geçilmesi lazım. Peki, Google One sistemi ne sağlıyor ve Xiaomi bundan sonra ne yapacak?

Bunu da Okuyun: MIUI 12 için App Vault Güncellemesi Yayınlandı

Android One Nedir?

Google tarafından sunulan One programı, akıllı telefonlarda stok olarak Android kullanılmasını sağlıyor. Stok olarak kullanılan Android, saf Android olarak da gösterilebilir. Saf Android kullanılması, üreticilerin herhangi bir özelleştirme yetkisi olmadığı anlamına geliyor. Yani Google ne şekilde Android sunmuşsa, o şekilde kullanılması gerekiyor.

Sade, basit tasarımlı bir arayüz sunması nedeniyle başarılı bulunmasının yanında Saf Android, biraz daha yüksek performans sunabiliyor çünkü markaların sistemi yavaşlatacak olan arayüz güncellemeleri bulunmuyor. Sadece saf Android kullanılıyor.

Bu programa dahil olan akıllı telefonlar için güzel bir avantaj daha var. Bu avantaj güncelleme artısı. Güncellemeler geldiği zaman stok Android olduğu için çok hızlı bir şekilde güncellemeler akıllı telefonlara veriliyor. Ayrıca Android One kapsamında en az 2 yıl sürüm güncellemesi desteği de sunuluyor. Telefon 2 yıl daha Android güncellemesi alacak ve ek olarak 3 yıllık güvenlik güncellemeleri de alacak.

İşte Xiaomi bu avantajları bırakarak sistemden ayrıldı. Xiaomi Mi A3 akıllı telefonunda son defa Android One kullanan marka, bundan sonraki dönemde Xiaomi Mi A4 modelini iptal etmeyecek. İddialara göre Mi A4 akıllı telefonları tanıtılacak ama MIUI 12 arayüzünü kullanarak.

Xiaomi’nin neden böyle bir işe giriştiği ise açıklanmadı. Sadece firmanın ayrıldığı görülüyor. Böylece Android One destekli tek marka Nokia olarak kaldı.