Xiaomi Hareketli Kamera Sistemine Geçiyor

Xiaomi yeni kamera sistemi ortaya çıktı. Hareketli bir kamera sistemi geliyor.

Xiaomi

Xiaomi, kamera teknolojileri için hızlı çalışıyor. Marka zaten 108 MP kameraya geçiş yaptı ve bazı dengeleri değiştirdi. Bir tarafta kullanıma başlayan kamera teknolojileri var ve bunlar çok dikkat çekiyor ama bir diğer kısımda ise geliştirilmekte olan kamera sistemleri var.

Daha 2 ay önce yeni bir patent görseli yayınlandı ve telefonda dışa doğru uzayabilen kameraların kullanılacağı görüldü. Bu bilginin hemen sonrasında telefonun Mi 11 olabileceği bile söylendi. Bu kamera sistemi kullanıma geçmemişken yeni bir kamera patenti daha yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Serisi Kamera Sorunu Yaşıyor

Xiaomi Hareketli Kamerası Nasıl Çalışacak?

Hareketli kamera diğer modellerde kullanılan dönebilen ya da açılabilen kameralarla karıştırılmasın. Bu kez odak noktası çok daha farklı. Bu kez kameranın hareket etmesinin nedeni geniş açıyı yakalamak.

Mevcut akıllı telefonlarda geniş açının sunulması için özel lensler kullanılıyor ama geniş açı bir noktadan sonra görüntü kalitesinin bozulmasına neden oluyor. Tabii ki bu sorunu çözebilen ve ekstra kamera kullanan çok marka var ama Xiaomi daha farklı bir sistem kullanacak gibi gözüküyor.

Telefon normalde yan yana duran iki kamera kullanıyor gibi gözüküyor. Fakat kameralar geniş açıya geçildiği zaman eş zamanlı olarak dışa doğru uzuyor. Bu da donanımsal bir şekilde geniş açı sunulması demek ki görüntü kaybının ya da görüntü de kalite düşmesinin tamamen önüne geçilmesi sağlanmış olacak.

Hareketli kamera sistemi şimdilik hangi akıllı telefonu canlandırır bilemeyiz ama donanımsal bir geniş açı sisteminin olması, önemli avantaj demek oluyor. Ama bu sistemin ne kadar başarılı çalışabileceği de kafa karıştırıcı.

Kamerada bu şekilde geniş açıya odaklanılması güzel ama diğer taraftan başka kamera özelliklerine de aynı şekilde ilgi gösterilmesi lazım. Diğer sistemlerle bu geniş açı sisteminin nasıl bir arada çalışacağını zaman gösterecek.