Xiaomi, EKG Çeken Akıllı Tişört Duyurdu

Xiaomi akıllı tişört duyurusu yapıldı. Akıllı tişört ile EKG çekimi gerçekleştirilebiliyor.

Xiaomi akıllı tişört

Xiaomi’nin alt markası ve akıllı ev ürünlerini sunduğu markası olarak bilinen Mijia, geçtiğimiz gün mini bir bilgilendirme yaptı ve yeni ürününü duyurdu. Afişlerle duyurulan yeni ürün akıllı tişört oldu.

Özellikle sporcuların bir akıllı saat kadar işine yarayacak ve belki de daha fazla işine yarayacak olan yeni teknoloji, tam amacına hitap eden çok başarılı özellikleri olan bir ürün. Sizi meraklandırdıysak gelin Xiaomi akıllı tişört özelliklerine bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi ANC Bluetooth Kulaklık Onaylandı

Xiaomi Akıllı Tişört Özellikleri

Önce kumaşın yeteneğini konuşmak lazım. Sonuçta giyilebilir bir ürün olacak ve bu nedenle kumaşın ne kadar kaliteli olduğu önem arz ediyor. Firma sadece ürünün teknolojisine odaklanmamış.

Kumaş kalitesi de oldukça iyi ve özenle seçilmiş. Nefes alabilen sentetik bir malzemeden üretilen tişört, COTECH adı verilen özel bir malzemeye sahip. Bu malzeme hem rahat kullanım sunarken hem de vücudunuzdan mikro akımların yakalanmasını sağlıyor.

Bu sayede akıllı tişört nabzınızı alabiliyor. Ama tek yetenek nabzı alması değil. Bunun yanında gelişmiş bir optik ölçüm sensörü de kullanılıyor ve sensör sayesinde EKG çekimi yapılabiliyor. Gerçek zamanlı EKG çekimi yapabilen bir tişört sahibi oluyorsunuz.

Özel geliştirilmiş olan sensörler sayesinde sadece 1 dakika içerisinde EKG çekimi yapabilen ürün, spor sırasında ya da spor sonrasında fiziksel durumunuz hakkında tam anlamıyla bilgi almanızı sağlıyor.

Üstelik ürün üzerinde akıllı bir uyarı sistemi de var. Kalp atış hızınız, yüksek ya da alçak tehlikeli bir seviyeye geldiği zaman, kullanıcıları uyarmak için entegre olan aydınlatma sistemi devreye giriyor ve kullanıcı uyarılıyor.

Bluetooth ile akıllı telefonlarla bağlantı sunabilen ve bu şekilde verileri akıllı telefon üzerinden de gösterebilen ürünün, fiyatı ise sadece 30 Euro olarak açıklandı. Denemelerin de yapılacağı ve gösterim sunulacağı tanıtımın ise 5 Ağustos tarihinde olacağı duyuruldu. Bu tanıtımla beraber hangi ülkelerde satışların yapılacağı konusunda da bilgi sahibi olacağız.