Xiaomi Cas Kod Adlı Yeni Telefon Ortaya Çıktı

Xiaomi Cas kod adıyla yeni bir telefon geliyor. Muhtemelen bu model CC 10 Pro olacak.

Xiaomi Cas

Xiaomi, 10.yıl kutlamalarından sonra tamamen yeni akıllı telefonlara doğru yönelmeye başladı. Markanın önce Mi 11 modeli için iki görsel sızdı. Bu görsellerde bazı detaylar gördük ve bu detaylar bizi heyecanlandırdı. Şimdi benzeri detaylarla bizi heyecanlandıracak olan bir başka model Xiaomi Cas ortaya çıktı.

Aslında bu telefonun kod adı. Yeni modelin Asya pazarında Mi CC 10 Pro adıyla gelmesi global pazarda ise adının Xiaomi Note 11 olması beklenmekte. Hem ulusal pazarda hem de Asya pazarında gelecek telefon, Cas kod adını aldı ve bu telefon için Geekbench performans testi yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Görselleri Sızdı – Sürpriz Var

Xiaomi Cas İçerisinde Nasıl Bir Sistem Olacak?

Telefonun içerisinde yer alacak sistem çok net değil. Fakat şunu görüyoruz ki performans testinde tek çekirdek puanı 674. Çoklu çekirdek yani yoğun işlem çekirdeği puanı ise 2880. Bu puanlar Mi 9T akıllı telefonlarında yer alan Snapdragon 855 işlemcilerinin sahip olduğu puanlara çok yakın. İşlemci kesin bu diyemem ama sonuçlar benzer.

Android 10 ile tüm testlerinin gerçekleştirildiğini de anladığımız akıllı telefonun RAM miktarı ise 8 GB olarak belirlenmiş. En azından bizim gördüğümüz RAM miktarı bu.

Yine 108 MP arka kamerası ve 120x zoom özelliğinin de olması beklenen bir kamera sistemine sahip olacak Xiaomi Cas, yani CC 10 Pro, MIUI 12 ile çıkış yapacak. Telefon Geekbench testlerinin de yapılması, çıkışın yaklaştığı anlamına gelebilir.

Global pazarda Xiaomi Note 11 modeli olacak olması bu serinin önemini artırıyor çünkü bir önceki Note modeli kamerası nedeniyle uzun süre DxOMark listesinin en üst sıralarında kaldı. 108 MP kamera kullanıldı ve sadece kameralar bile çok yüksek satış rakamlarına ulaşılmasını sağlamış oldu.

Aynı kamera düzeninin geliştirilmesi, beraberinde söz konusu akıllı telefonun ekran ve donanım açısından da yenilenmiş olması, Note modellerinin satışlarının artık standartlaşmasını sağlayabilir. Yani hep yüksek seyreden satışlar hep iyi giden bir akıllı telefon serisi. Tabii bunu tanıtımla anlayacağız.