Xiaomi Akıllı Fabrikası Faaliyetlere Başladı

Xiaomi akıllı fabrikası için ilk üretim başladı. Fabrika ilk hangi akıllı telefonu üretmeye başladı? Hangi telefonlar üretilecek?

Xiaomi akıllı fabrikası

Xiaomi, standart üretim fabrikalarının artık geride kaldığını ve akıllı telefonlar için akıllı fabrika dönemlerinin başlaması gerektiğini duyurmuştu. Firmanın 2019 yılında yapmış olduğu bu duyuru, yeni bir fabrikayı işaret ediyordu. CEO Lei Jun tarafından yapılan açıklamalar sonunda neticesini buldu çünkü 10.yıl şerefine, uzun süredir üzerinde çalışılan akıllı fabrikanın üretime girdiği açıklandı.

Hatta yeni tanıtılan Xiaomi Mi 10 Ultra akıllı telefonları bile bu akıllı fabrika üzerinde üretime başladı. Sadece bu bile değerlendirildiği zaman Xiaomi’nin yeni dönemi başlattığını görebiliyoruz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası Duyuruldu

Xiaomi Akıllı Fabrikası Nasıl Çalışıyor?

İlk olarak 2019 Kasım ayında duyurulan fabrika, sadece 9 aylık bir süreçte faaliyete geçmiş oldu. Toplamda 18.600 metrekare gibi oldukça geniş bir alana kurulmuş olan fabrika, tam olarak otomatik sistem üzerinde çalışıyor.

Paketlemeden makine işlemeye kadar tüm süreçleri tam otomatik olarak geliştiren Xiaomi akıllı fabrikası, sadece özel üretim üst seviye akıllı telefonlar için kullanılıyor. Mi 10 Ultra akıllı telefonları bu fabrikada üretiliyor ama üst seviye akıllı telefonun da sadece Transparent Edition sürümünün akıllı fabrikadan çıktığı bilgisi var.

Üretim konusunda akıllı fabrikalara düşen görevi arttıracağı da söylenen markanın, bundan sonraki süreçte yapay zeka ve 5G destekli bu fabrikaların sayısını arttırmak için çalışacağı belirtilmiş durumda. Bu demek oluyor ki üretim hızı atacak ve işçi ihtiyacı da artacak. Ayrıca akıllı fabrikalardaki AR-GE merkezleri sayesinde daha gelişmiş teknolojilere adım atılabilecek.

Şimdilik bir dönüşüm sürecinde olan Xiaomi akıllı fabrikası, yakın zamanda diğer markaların da ilgisini çekebilir. Öyle ki akıllı telefon üretme maliyetleri yüksek ve yüksek olduğu kadar zaman isteyen bir iş. Xiaomi bunu çözebilirse birçok noktada örnek firma pozisyonuna geçmiş olacak ki bu da zaten dengeleri değiştirecek bir durum.