Xiaomi 2020 İkinci Çeyrek Satış Rakamlarını Açıkladı

Xiaomi 2020 yılı ikinci çeyrek verileri açıklandı. Marka satışlarını arttırdı mı?

Xiaomi

Xiaomi, bu yıl yeni akıllı telefonlarını sıra sıra tanıttı. Hiç durmadı desek yeridir. Özellikle Mi 10 serisi akıllı telefonlar için son sayıda model tanıtıldı. Redmi yine öyle. POCO yüksek bir çıkış yakaladı yine öyle. Bu kadar fazla akıllı telefonun ve yeni ürünün tanıtıldığı bir yılda markanın geri plana düşmesi zaten beklenemezdi.

2020 yılı için açıklanan ikinci çeyrek verileri de bunu doğruladı. 2020 yılı ile 2019 yılının ikinci çeyrek verilerini karşılaştıran ve bir açıklama yapan marka, aradaki farkın ne denli olduğunu da göstermiş oldu. Burada şunu da unutmamak lazım ki pandemi süreci var ve pandemi süreci nedeniyle satışların aslında düşük gitmesi bekleniyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Cas Kod Adlı Yeni Telefon Ortaya Çıktı

Xiaomi 2020 İkinci Çeyrek Verileri

Markanın toplamda elde ettiği satış miktarına göre kazancı 7.7 milyar dolar olarak açıklandı. Bu toplam rakamda Xiaomi’nin birinci çeyreğe göre de %7.7 oranında büyüme yaşandığı anlaşılmakta.

İkinci kısım ise Xiaomi 2020 ikinci çeyrek satış rakamı açıklaması. Sadece ikinci çeyrekte yapılan satış miktarı 650 milyon dolar oldu. Şimdi bir yıllık değerlendirmenin yapılması lazım. Bu şekilde markanın nasıl büyüme gösterdiğini anlamak mümkün olacak.

Yıllık bazda bakıldığı zaman satışlarda yaşanan artış %129.8 olarak gözüküyor. 1 senede pandemiye rağmen bu kadar büyüme gösterilmesi, Xiaomi’nin daha iyi yolda olduğunu gösteriyor. Bu genel rakamlar ama Avrupa satışlarında da ciddi bir yükselme olduğunu ekleyelim.

Avrupa satış rakamlarında %65 oranında bir artış yaşandığı anlaşılıyor. Bu son 1 yılda Avrupa pazarına yönelinmesinin vermiş olduğu artıyı ortaya koyuyor. Marka için tek olumsuzluk ise Hindistan pazarında gibi gözüküyor. Hindistan genelinde yapılan yasaklamalar sonrasında günlük aktivasyon sayısı hesaba katıldığı zaman, %28’lik bir düşüş var.

Xiaomi akıllı telefonlarla olduğu kadar diğer ürün kategorilerinde de satışlarını yükseltmiş durumda ama başta tabii ki akıllı telefon satışları önemli.

Exit mobile version