XiaoAI Sanal Asistan İlk Görüntüsüne Kavuşuyor

XiaoAI sanal asistanın karakteri hazırlandı. Artık sanal asistan 3D olarak görüntülenecek.

XiaoAI

Sanal asistan teknolojileri çok hızlı gelişmesine karşın artık çok fazla kullanıcı tarafından tercih edilen yardımcılar olmaya başladı. Eskiden akıllı telefonlarda yer alan sanal asistanlar bu kadar çok önemsenmezdi.

Şimdi ise Apple, Google gibi markaların sanal asistanlarının kullanım oranları rekora gidiyor. Kendi sanal asistanını geliştiren firmalardan biri olan Xiaomi için de durum bu. Çin’de kullanıma açtığı sanal asistanı XiaoAI ile aktif bir kullanıcı kitlesi yakalayan marka, işi bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor.

Bunu da  Okuyun: Xiaomi Mi 9 SE ve Mi 9 Lite MIUI 12 Güncellemesini Aldı

XiaoAI Sanal Asistan 3D Modelleme ile Hayat Buluyor

Zaten mevcut kullanımda olan sanal asistan, yeni güncelleme sonrasında bir yüze kavuşuyor. Microsoft’un Windows için uygulamış olduğu Cortana sanal asistanına benzer bir çalışma yapılıyor ama bu sefer durum biraz daha farklı.

XiaoAI için oluşturulan karakter çok daha gerçekçi bir avatar olarak gözüküyor. Özel bir modelleme ile hazırlanan avatar, çeşitli mimikler gösterebiliyor ve sorulan sorulara çeşitli mimiklerle cevaplar verebiliyor.

Şaşırma gibi yüz ifadelerine de sahip olan sanal asistan, zaman içerisinde kullanıcıların deneyimlerini de öğrenebiliyor. En çok sorulan sorular, sorulan sorulara verilen cevaplara göre kendini eğitebilen sanal asistan, 3D ile yapay zekanın bir bileşkesi olarak gösterilebilir.

Zamanla yeni tepkiler öğrenmeye başlayacağı ve kelimeleri de öğrenme yeteneği olduğu söylenen yenilenmiş XiaoAI sanal asistanı için yeni avatar şu an test aşamasında. Güncelleme beta olarak geldi. Betanın tamamlanmasıyla beraber hangi ülkelerde ne şekilde kullanılabileceği de görülmüş olacak.

İlk paylaşımlar sonrasında şunu söyleyebiliriz ki beklenti büyük. Öyle geçiştirilecek bir modelleme söz konusu değil. Karşınızda sanki gerçek bir karakter var ve bu karakterle konuşuyormuş hissine kapılıyorsunuz. Kötü yanı şu ki Xiaomi sanal asistanı çok geniş bir kullanım alanına sahip değil. XiaoAI başta Çin’de kullanılıyor. Yani ülkemize falan gelmesi çok zaman alabilir.