Türkiye’de Çok Satan 2 Redmi Modeli MIUI 12 Güncellemesi Aldı

Redmi Note 7 ve Note 7S, MIUI 12 arayüzüne kavuştu. Güncelleme için son detaylar ve güncelleme boyutu.

Redmi Note 7 ve Note 7S

MIUI 12‘de en ufak yaşanan bir gelişmeyi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda Mi 8 akıllı telefonu için güncelleme yayınlanmış ve yeni arayüz için haber yapmıştık. Şimdi sırada ülkemizde çok satan iki akıllı telefon var. Uygun fiyatları nedeniyle ülkemizde çok yüksek satış rakamına ulaşan Redmi Note 7 serisi de güncelleme aldı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 7s ile Note 7 Android 10 Güncellemesi Aldı

Redmi Note 7 ve Note 7S için MIUI 12 Yayınlandı

İki telefon için de yeni arayüz güncellemesi hemen kullanıma açılmamıştı. Diğer telefonlarda testler yapılırken bu modellerde bir süre beklenildi. Ardından beta sürüm yayınlandı. Betanın yayınlanmış olması, final güncellemesine göz kırpılmasını sağladı ama bir türlü final arayüz güncellemesinin ne zaman geleceğini bilemedik.

Sürpriz yapmayı tercih eden Xiaomi, güncelleme tarihi açıklamadan Redmi Note 7 ve Note 7S modelleri için güncellemeyi yayınladı. Yeni arayüz güncellemesinin iki telefon için de kararlı sürüm olarak yayınlandığı duyuruldu.

Diğer güncellemelerde olduğu gibi bu sefer de Android 10 üzerinde gelen yeni arayüz, son güvenlik iyileştirmeleri ve yamalarını da getirdi. Kod adı lavanta olarak açıklanan güncel sürümün, sürüm numarası ise V12.0.0.2 QFGINXM oldu. İki telefon için de sürüm numarasında bir değişim söz konusu değil. Sürüm numaraları aynı. Sürüm numaraları aynı olmasıyla beraber boyutta aynı. Boyut 645 MB olarak açıklandı.

Güvenlik yamalarının dahil olmasına rağmen boyutun 645 MB olması da şaşırtıcı. Biraz daha yüksek bir boyut bekleniyordu. Diğer modellerde 2 GB üzerine kadar çıkıldı. Bu detaylarla beraber Redmi Note 7 ve Note 7S için MIUI 12 güncellemesi ilk etapta Hindistan’da dağıtıma açıldı. Xiaomi, dağıtım süresini kısalttı ve çok yakında ülkemizdeki telefonlarda kararlı arayüz güncellemesini alacak.