Redmi S2 ve Redmi 6 Pro için MIUI 12 Yayınlandı

Redmi S2 ve Redmi 6 Pro için MIUI 12 hazır. Güncelleme bu sefer giriş seviyesi modellerde gelmiş durumda.

Redmi S2 ve Redmi 6 Pro

MIUI 12 güncellemesi daha çok üst seviye akıllı telefonlara geldi. Üst seviye akıllı telefonlar bir bir yeni arayüz ile sınanıyor ama markanın stratejisi bu değil. Üst segment akıllı telefonlar için yayınlanan yeni güncelleme bir tarafa dursun daha çok fiyat performans serisi akıllı telefonlar arasında yer alan modeller için de güncellemeler gelmeye başladı. Şimdi sıra Redmi S2 ve Redmi 6 Pro ikilisinde.

Bugün yapılan duyuru ile Redmi S2 ve Redmi 6 Pro modellerinin yeni arayüzü kararlı olarak almaya başladığı açıklandı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Browser Pro Tarayıcı Yasaklandı

Redmi S2 ve Redmi 6 Pro Artık MIUI 12 Kullanıyor ,

Çok yüksek sistem özellikleri olmayan iki akıllı telefon işletim sistemi açısından çok eski bir tarihe sahip. İki telefonda kutudan çıkışını Android Oreo işletim sistemi ile yapmıştı. Çıkış Android Oreo tabanında geliştirilen MIUI 9 ile yapıldı.

MIUI 10 güncellemesi sunuldu. Android işletim sistemi ise MIUI 10 yayınlanmasının ardından Android Pie güncellemesi geldi.

Android Pie işletim sistemi sonrasında ise bir önceki arayüz sürümü olan MIUI 11 yayınlandı. Şöyle bakıyorum da Redmi S2 ve Redmi 6 Pro modelleri ne kadar çok güncelleme almış. Bu güncellemeler sistemi değiştiren güncellemeler unutulmaması gereken bir detay. Yani öyle yama ya da bir iki özellik getiren yeni güncellemeler değil.

Hala güncelleme almaya devam eden akıllı telefonlar şimdi MIUI 12 sürümüne yükseltildi. İki telefon için güncelleme Çin’de başladı. Evet kızmayın ama yine Çin’de. 🙂 Sonuçta bu modellerin tamamı güncelleme alacak orası ayrı bir konu.

İki telefonun küresel varyantlarının da güncelleme alacağı kesinleşti. Güncelleme sonrasında telefonlarda seri de değişti tabii. Sürüm numarası:

Redmi S2: V12.0.4.0.PEFCNXM

Redmi 6 Pro: V12.0.1.0.PDICNXM.

İki telefonda da güncelleme olsa da bir kötü haberim olacak. Bu modeller fiyat performans ürünü olduğu için giriş seviyesi akıllı telefonlar. LCD ekran kullanılması nedeniyle bazı MIUI 12 özellikleri bu telefonlarda olmayacak.