Redmi Note 9 Serisi Kamera Sorunu Yaşıyor

Redmi Note 9 serisinde önemli bir kamera sorunu ortaya çıktı. Redmi Note 9 kamera sorunu neden kaynaklanıyor?

Redmi Note 9

Redmi’nin yeni akıllı telefonları Redmi Note 9 modelleri bir hayli beğeniliyor ve özellikle Pro modelinde satışlar yüksek. Çünkü Pro modelinin gerek kamera özellikleri gerek ekran özellikleri gerekse de teknik özellikleri çok başarılı. Tabii ki fiyatına göre.

Her şey iyi ve satışlar güzel ama son birkaç gündür yeni akıllı telefonların kameralarıyla ilgili bir sorun yaşandığı ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre Redmi Note 9 akıllı telefon serisinde çekimlerin bulanıklaşmasına neden olan önemli bir tasarım sorunu var.

Bunu da okuyun: Yeni POCO Akıllı Telefon için Bazı Özellikler Ortaya Çıktı

Redmi Note 9 Kamera Sorunu Nerede?

Kullanıcıların forumlarda yaptıkları paylaşımlara göre, telefonun kamera modülünden içeri toz zerreleri sızıyor. Aslında sızdırmasız olması gereken kamera modülünün içerisinden toz giriyor ve bu tozun neticesinde kamera camı kirleniyor.

Camın kirlenmesi, hem de kameranın hemen önündeki daire şeklindeki camın kirlenmesi çekim kalitesinin bir hayli düşmesi demek oluyor. Lensin önüne gelen toz zerreleri nedeniyle çekim kalitesi düştüğü gibi resimlerde bulanıklaşma sorunu yaşanıyor.

Bu sorun POCO markasının yetkilileri tarafından da zamanında kabul edilmiş bir sorun. Xiaomi tarafından resmi açıklama yapılmasını bekleyeceğiz ama şu an da Note 9, Note 9 Pro, Note 9s akıllı telefonlarında ve Pro Max modelinde aynı sıkıntının yaşandığını gösteren paylaşımlar yapılıyor.

Açıkçası resmi açıklama yapılsa da bu bir kamera tasarımı hatası ise buna karşı yapılacak olan çok fazla bir şey yok. Belki hasarlı olduğu tespit edilen seriler için tamir programı başlatılabilir. Çünkü iç cam kısmında, yani sızdırmasız olması gereken kısımda oluşan tozlar için kullanıcıların yapabilecekleri bir şey yok.

Xiaomi ya da Redmi yetkililerinden bir bilgilendirme gelirse, biz de bu bilgilendirmeye göre Redmi Note 9 durumu hakkında haber vereceğiz. Şu an sadece kullanıcıların iddiası olarak kalan konu ne zaman açıklığa kavuşacak bilemiyoruz. Yakın zamanda bir Mi forum moderatörü tarafından sorun kabul edilmiş ve bunun kalite kontrol sıkıntısı olduğu dile getirilmişti ama bunu resmi açıklama olarak göremeyiz.