Redmi Note 9 Kamera Sorunu için Resmi Açıklama Geldi

Redmi Note 9 kamera sorunu için ilk ağızdan açıklama geldi. Resmi kanallar ne dedi?

Redmi Note 9

Türkiye’de bu senenin akıllı telefon satış listelerinde bir sıralama olsa, Redmi Note 9 serisini kesinlikle görürüz. Telefon çok satıyor orası kesin.

Tek bir model üzerinden de iş yürümüyor. Pro modeli temel model derken yeni telefonu konuşuyoruz da konuşuyoruz. Her şey iyi güzel ama iki gün önce farklı bir gelişme yaşandı. Her zaman iyi haberlerini vermeye alıştığımız akıllı telefon için bu kez bir sorun ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Serisi Kamera Sorunu Yaşıyor

Redmi Note 9 Kamera Sorunu Kontrol Hatası

Tüm seriyi etkileyen sorun, kamera kısmında yaşanıyordu. Dışa doğru çıkık olan kamera içerisinde tozlanma meydana geliyordu. Aslında bu bölümün tamamen izole olması lazım. Kamera camının içerisinden kesinlikle toz girmemesi gerekiyor.

Kullanıcının bu kısmı temizlemesinin imkanı yok. Parçayı sökmesi gerekiyor ki bu da kullanıcının yapacağı bir iş değil. Kamera modelünde yaşanan sıkıntı, sadece kozmetik olarak gösterilecek bir sorun da değil.

Bu kısımda yaşanan sıkıntı, çekim kalitesini de doğrudan etkilemekte. Kameranın çekim kalitesi aşağı düşüyor. Netlik bozuluyor. Lens önlerinde yer alan toz zerrecikleri netlemenin önüne geçiyor ve sorun katlanıyor da katlanıyor. Bir toz tanesi nedeniyle yaşanan sorun bini aşıyor.

Yaşanan tüm bu sorunlar nedeniyle kullanıcılar durumdan bir hayli şikayetçi olmuştu ve biz de görsellerle beraber bunun haberini yapmıştık. Olayın basına da yansıması ve kullanıcıların da şikayetleri üzerine Xiaomi tarafından bir açıklama geldi.

Resmi açıklama yaparak durumu özetleyen marka, kameralarda bir sorun olduğunu kabul etmiş durumda. Türkçe bir şekilde de açıklama yapıldığını görüyoruz. Direkt açıklamayı paylaşmak istersek;

“Xiaomi olarak tüm ürünlerimizi çok sıkı bir kalite kontrol sürecinden geçiriyoruz. Ancak, zaman zaman farklı kullanım ortamlarında çok küçük sorunlara rastlanabiliyor. Bazı kullanıcılarımızın Redmi Note 9 serisi akıllı telefonlarımızda toz sorunu yaşadığının farkındayız. Bu sorunun verdiği rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüz. Bu sorunla karşılaşan kullanıcılarımıza cihazlarını faturasıyla birlikte teknisyenlerimizin kapsamlı bir kontrol yapacakları ve yardımcı olmaya çalışacakları en yakın Xiaomi servis merkezine götürmelerini rica ediyoruz.”

Şeklinde bir duyuru yapıldı. Yani kullanıcıların akıllı telefonlarını servise götürüp başvuru yapmaları istendi. Tabii ki önce sorunun kanıtlanması lazım.