Redmi Note 7 Pro için MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Redmi Note 7 Pro için MIUI 12 güncellemesi açıldı. Yeni güncelleme şimdilik bölge sınırlı ama her bölgeye ulaşacak.

Redmi Note 7 Pro

Xiaomi, MIUI 12 güncellemelerinin ikinci partisi için hızlanacağını ve yeni güncellemeleri Eylül ayının sonuna kadar yayacağını açıklamıştı. Markanın bu açıklaması arkasından bir iki akıllı telefon için daha güncellemeler yayınlanmaya başladı. Güncelleme alacak telefonlardan birisi de makul özellikleri ile dikkat çeken Redmi Note 7 Pro oldu.

Telefon yakın zamanda Android 10 güncellemesi de almıştı. Şimdi MIUI 12 arayüzü de almış oldu. Yeni güncelleme hakkında gelişmelere ve boyut bilgilerine bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Yayınlandı

Redmi Note 7 Pro MIUI 12 Güncelleme Detayları

Başlamadan hemen bir bilgi vererek ilerleyelim. Telefonda yeni arayüz güncellemesi yayına açıldı tamam ama sınırlı versiyon olarak geldi. Globale güncelleme açılmadı. Tabii ki globale de güncelleme açılacak ve dağıtım başlayacak ama her zaman olduğu gibi önce Çin. 🙂 Bunu her MIUI 12 güncellemesinde söylüyoruz ve belki sıkıldınız ama yapacak bir şey yok bu önemli bilgiyi vermemiz lazım.

Ama şunu da bilin ki güncellemeler Çin sürüme açılmadan, globale açılmıyor. Güncelleme detaylarına geri dönemli. Bu güncelleme ile Redmi Note 7 Pro cihazlarının kullandığı işletim sistemi V12.0.2.0.QFHCNXM olarak değişiyor.

Sürüm değişikliğine neden olan güncelleme 686 MB gibi çok düşük olmayan bir dosya boyutunu kullanıyor. İndirme yapılacak olan miktar bu kadar. Güncellemenin hemen hemen tüm özelliklerini alan akıllı telefon sadece OLED ekran olmadığı için AOD+ özelliğinden yoksun kalıyor.

Bunun dışında güvenlik yamalarına kadar her şeyi alan Redmi Note 7 Pro, diğer arayüz özelliklerine de kavuşmuş oldu. OTA ile dağıtılan güncellemenin Çin’de tamamlanması da biraz zaman alacak. Globalde de özellikler çok değişmeyeceği için global sürüm dağıtımı kısa süre sonra yapılacak ama tüm cihazlara güncelleme gelmesi yine zaman alacak.