Redmi K30 Ultra Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi K30 Ultra tanıtımı tamamlandı. Redmi K30 Ultra özellikleri ve fiyatı ilgi odağı olacak. Ne gibi özellikler var?

Redmi K30 Ultra

Xiaomi, akşam saatlerinde bir çıkarma yaptı. Marka o çok beklenen ve konuşulan amiral gemisi Mi 10 Ultra’nın tanıtımını yaptı. Hemen arkasından sürpriz bir telefon daha geldi. Redmi K30 Ultra adıyla tanıtılan ve aslında ota segmente yerleştirilen ama özellikleri gördüğünüz zaman, “yok canım” diyeceğiniz bir model daha geldi.

10.yıla özel gelen ana telefonun Redmi’ye yansımış hali olarak gösterebileceğimiz akıllı telefonun özelliklerine ve tasarımına geçelim ki sizi daha fazla meraklandırmayalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Ultra Tanıtıldı- Fiyatı ve Özellikleri

Redmi K30 Ultra Tasarımı

Tasarımda, sıfırdan yapılmış bir tasarım yok. Redmi K30 serisi devam ediyor. Aynısını Mi 10 Ultra için de gördük. Kamera alanını çıkarın, tasarım devam ediyor. Telefonun ön kısımda uçtan uca dediğimiz bir ekran var. Bu şu demek oluyor ki kamera alanı, mikrofon alanı gibi kısımlar için çerçeve yok.

Peki, kamera nerde? Tahmin ettiniz biliyorum açılır kapanır kamera var. Pop-up kamera yeni değil daha önce kullanıldı ama bu model için de şık durmuş. Arkada ise daire kamera devam. Daire içinde 4 kamera, her biri bir köşeye yerleştirilmiş şekilde. Altta ise flaş ışığı, kamera bölümünün dış alanına taşınmış durumda.

Renkler: Beyaz, Siyah ve Yeşil

Redmi K30 Ultra Donanım Özellikleri

Ekran özellikleri ile perdeyi açalım. Telefonda 6.67 inç ekran var. Tıpkı Ultra modelinde olduğu gibi bu modelde de AMOLED ekran kullanılması tercih edilmiş. Görüntü kalitesini en üst seviyeye çıkaracak olan AMOLED tercihi 120 Hz ekran yenileme hızı ile zenginleştirilmiş. Aslında çözünürlükte aynı. Full HD+ çözünürlük var ve sanki ekranlar Ultra modelinden alınmış gibi. Aynı ekran kullanılmış gibi duruyor. Parlaklık değeri 1200 nit o bile benzer.

Teknik kısmın derinliklerine doğru ilerlediğimizde MediaTek Dimensity 1000+ işlemcisi ile yüz yüze geliyoruz. Bu kez Snapdragon değil, MediaTek kullanıldı ve telefon orta segment olarak değerlendirildi. Ben de diyorum ki kullanıldığı zaman anlaşılacaktır, kesinlikle amiral gemisini zorlayacak bir akıllı telefon.

Wi-Fi 6 destekli olan işlemci, 2.6 GHz hızında çalışan Cortex A77 çekirdeklerini ve 2 GHz hızında Cortex A55 çekirdeklerini barındırıyor. 5G modeminin de bulunduğu akıllı telefonda 8 GB ve 6 GB RAM seçenekleri var. Düşünün 8 GB RAM orta segment olarak değerlendirilmeye başlandı. Ne günlere geldik.

Batarya konusunda da Mi 10 Ultra ile aynı seviyede bir kapasiteye sahip olan batarya kullanılmış. 4500 mAh değerinde olan bataryanın hızlı şarj desteği var ama bu kez hızlı şarj 33W ile sınırlı. İşlemciden kaynaklı olan bir durum.

Redmi K30 Ultra Kamera Özellikleri

Arkada 4 kameralı olan akıllı telefon 64 MP ana kamerasında üst düzey bir çekim kalitesi sunuyor. İkinci olarak 13 MP değerinde bir kamera, üçüncü olarak 5 MP ve dördüncü olarak ise 2 MP değerinde kamera kullanılmış. Selfie kamerası ise pop-up ve 20 MP değerinde.

Redmi K30 Ultra Fiyat

Dolar bazında başlangıç fiyatı 288 dolar olarak açıklandı. Ama Yuan olarak tüm rakamlar açıklandı. Güncellendi. Dolar karşılıkları da geldi.  Rakamlar şöyle: