Redmi 9 Prime Özellikleri ve Fiyatı

Redmi 9 Prime sızıntıları yeni çıkmışken tanıtıldı. Redmi 9 Prime fiyatı ve özellikleri memnun edici.

Redmi 9 Prime

Redmi 9 Prime isimli sürpriz olacak bir telefonun satışa çıkarılacağını duyurmuş ve ilk kanıtları da paylaşmıştık. Xiaomi hızlandı ve ilk sızıntının üzerinden 1 hafta, hadi bilemediniz 10 gün geçmesinin ardından yeni telefonunu tanıttı.

İlk memnuniyeti fiyatı kısmında yaşayacağını yeni akıllı telefon, özellikleri açısından bakıldığı zaman da çok kötü bir model değil. Özellikler için de değerlendirmeler yapıldığında her amaç için tercih edilecek bir akıllı telefon geldiğini görmekteyiz. Durmayalım ve yeni Prime modeli değerlendirmeye başlayalım.

Redmi 9 Prime Aynı Tasarımı Koruyor

Bu tasarımdan yavaş yavaş sıkılmaya başladım. Tasarım çizgileri çok aynı gelmeye başladı. Ama seri değişmediği için Prime modelinde de yine eski modellere benzer bir tasarım gelmesi sürpriz değil.

Bunu da Okuyun: Redmi K30 Ultra için Özellikleri Gösteren Afiş Paylaşıldı

Bu tasarımda su damlası çentik alanı kullanılıyor ve ana odak noktası burası. Arka kısımda ise belli belirsiz daire kullanımı devam ediyor ve daire içerisinde yine uzunlamasına kameralar sıralanmış. Kameraları bitirdiğimiz noktada ise parmak izi sensörü var.

Redmi 9 Prime Özellikleri

Prime tasarımı aynı dedik ama özellikleri çok aynı değil. Özellikler için farklılıklar yaratacak olan bölümler var ve bu bölümlerin başında işlemci geliyor. İşlemci, MediaTek Helio G80 işlemcisi. Maksimum olarak 2 GHz çekirdek hızı yakalayabilen bu işlemci gücünü Cortex A75 çekirdekleri ve A55 çekirdeklerinden almakta. İki farklı çekirdek kümesi, hem performans için iyi hem de telefonun daha uzun süre bataryasının dayanması için iyi.

LPDDR4x RAM teknolojisini destekleyen işlemcinin yanında 4 GB RAM var ama bu standart kullanıcılar için geçerli. Bir de 6 GB RAM tercih edilebilmekte. RAM seçimini yükseltirseniz depolama alanı seçeneği de yükseliyor. 64 GB olan standart depolama alanı 128 GB ile değişiyor.

Teknik özelliklerle ekran özellikleri de bağdaşlaşıyor. Aynı denkliği ekran özelliklerinde görüyoruz. 6.53 inç ekran IPS LCD panelde ve 1080 X 2340 piksel çözünürlük var. Full HD+ çözünürlük bir avantaj ama tek avantaj değil. Gorilla Glass 3 camı da kullanılıyor ve bu da koruma konusunda avantaj sağlıyor.

Kamera değerlendirmesine geçtiğimiz zaman ise 12 MP + 8 MP + 5 MP + 2 MP dört arka kameranın başarılı bir performans gösterdiği görülüyor. Önde de 8 MP kamera var. Çok yeterli mi değil ama iyi.

Diğer Özellikler

Fiyatlar