Redmi 9 Prime Doğrulandı – Ekran Özellikleri Belli Oldu

Redmi 9 Prime isimli yeni telefon geliyor. Redmi 9 Prime ile teknik donanımlar değişecek. Tanıtım belli oldu.

Redmi 9 Prime

Xiaomi 4 koldan saldırıyor. Yeni telefonlar, yeni akıllı saatler, yazılım alanında atılacak önemli adımlar. Sürekli güzel bir haber geliyor. Bu sefer markanın uygun fiyatı olacak yeni bir akıllı telefon tanıtacağı da ortaya çıktı. Redmi 9 Prime ismiyle tanıtılacağı söylenen akıllı telefonun resmi olarak onayını da aldığı açıklandı.

Bunu da Okuyun: Black Shark 3S Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi 9 Prime Ne Zaman Tanıtıma Çıkacak?

Xiaomi Hindistan yetkilileri tarafından verilen bilgiyle beraber resmiyet kazanan Prime versiyon akıllı telefonun, 4 Ağustos tarihinde tanıtılacağı da duyuruldu. Telefonun 4 Ağustos tarihinde tanıtımı olacak bu doğrulandı ama sadece tanıtım tarihi verilmedi. Tanıtım tarihinin yanında Redmi 9 Prime özellikleri de açıklandı.

Tabii ki tanıtıma kadar çok detaylı bilgiler verilmedi ama ilk bilgiler ve hemen sonrasında gelen sızıntılar akıllı telefon hakkında bir şablon oluşmasını sağladı. Yeni akıllı telefonda kullanılacak işlemciyi söyleyerek giriş yapalım.

Yeni bilgilere göre telefonda MediaTek Helio G80 işlemci olacak. Güçlü bir işlemci ile daha iyi performans sunacağı anlaşılan akıllı telefonunda RAM miktarının ne kadar olacağı hakkında detay yok ama ekranlar konusunda bilgiler var.

6.53 inçlik bir ekran ve bu ekranda sunulan Full HD+ çözünürlük göreceğiz. Damla çentikli bir tasarım düşünülüyor ama bir sürpriz gelebilir. Kesin damla çentik olacak demeyelim.

Orta seviye bir akıllı telefon olacak olmasına karşın Redmi 9 Prime kameralar konusunda da iyi bir model olacak. Telefonda toplamda 5 kamera olacak. Önce 8 MP tek bir selfie kamerası ama arkada 4 kamera. Bunlardan birisi 13 MP birincil kamera, diğer 5 MP makro çekim kamerası, öteki 2 MP derinlik sensörü kamerası ve son kamera ultra geniş açı için 8 MP kamera olacak.

18W hızlı şarj destekli, Android 10 işletim sistemli ve 5020 mAh değerinde bataryalı Redmi 9 Prime akıllı telefonu için 2 gün kadar bekleyeceğiz. Geride kalan her özellik 4 Ağustos’da açıklanıyor olacak ve tanıtımla size bilgileri vereceğiz.