POCO X3 Geliyor – İlk Sızıntı Ortaya Çıktı

POCO X3 FCC üzerinden tescil aldı. Telefon tasarımı ve teknik bilgileri için son veriler.

POCO X3

OnePlus Nord, uygun fiyatlı bir akıllı telefon olmasının yanında iyi özelliklere sahip olan bir akıllı telefon oldu. Çinli markalar için de bu bir yarış başlatmış oldu. Firmaya rakip bir telefon yine Çinli bir marka olan Xiaomi’nin alt markası POCO tarafından geliyor. POCO X3 adıyla sunulacak telefon, uygun fiyatlı ama bir o kadar da güçlü özellikli bir telefon olacak.

Telefonun geliştirildiği konusunda bilgiler gelmişti ancak bir sızıntı yoktu. Hatta bakarsanız telefonun ismi bile ortaya çıkmamıştı. İsmi ortaya çıkaran ve ilk detayları gösteren ise telefonun FCC onayını alması oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Görselleri Sızdı – Sürpriz Var

POCO X3 FCC Onayını Aldı – İlk Özellikler Gözüktü

Yeni telefonun FCC onayını almasıyla beraber hem arka kapak tasarımı belli oldu hem de telefonun teknik özellikleri belli oldu. Arka kapak tasarımından işe başlayalım. Arka kapak kısmında ikili bir doku olacak.

Yine daire kameranın arka kısımda olacağı telefonun kamera alanının bulunduğu kısımda tırtıklı bir doku olacak. Yan kısımlarda ise düz yapı olacak. POCO yazısının ise çok daha büyümüş olduğu göze çarpıyor ki bu telefonun arka kısmının tamamen kaplanacağı anlamına geliyor.

Muhtemelen 4 arka kameranın da eşlik edeceği arka kapak bilgilerini bir kenara bırakıp özelliklere değinmek isterim. POCO X3 telefonunun işlemcisinin Snapdragon 765G olacağını ve 5G desteğinin de getirileceğini iddiası ağır basıyor.

120 Hz OLED gibi orta seviye için üst sayılabilecek bir ekranla da donatılması olası olan akıllı telefon, 4500 mAh değerinde bir pile sahip olabilir.

İddianın çok ötesine geçemeyen bilgilerde telefonun oldukça başarılı olduğunu anlıyoruz. Asıl üzerinde durulacak konu belli fiyat. Nord özelliğine göre ucuz bir telefon olmuştu. POCO X3 buna rakip bir telefon olarak değerlendirilmeye alındı. Bu demek ki telefonun fiyatı ya benzer olmalı ya da söz konusu modelin fiyatından daha düşük olmalı. Takip ediyoruz. Fiyat bilgisini yakında görmeyi umut ediyoruz.