MIUI 12’ye İşleri Çok Kolaylaştıracak Önemli Bir Artı Eklendi

MIUI 12 sürükle bırak özelliği ortaya çıktı. Çin sürümünde çoktan kullanılmaya başlayan özellik nasıl çalışacak?

MIUI 12

MIUI 12 global sürüm dağıtımı hızlı olmasa da belli bir ritimde devam ediyor. Güncellemeyi alan telefonların sayısı bir bir artıyor. Biz global güncellemeler için bekleye duralım, Çin sürümünde çoktan iyileştirmeler yapılmaya başlandı.

Yani anlayacağınız Çin sürümleri güncellemeler almaya başladı ve yeni özellikler kazanıyor. Çok kısa bir süre önce, yayınlanacak 4 yeni özellikten söz ettik. Bu özellikler henüz arayüze eklenmemişti. Şimdi ise Çin sürümüne çoktan eklenen yeni bir özellik bulundu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’den Yeni Ekran Paylaşma Hizmeti Mi Miaoxiang

MIUI 12 ile Kopyala Yapıştır Değişiyor

Yeni özellik olarak gösterilen kısım, çok büyük bir yenilik değil. Yani arayüzde sistem değişikliğine neden olacak kadar büyük bir güncelleme yok. Ama şöyle bir şey var ki günlük kullanımda telefonun çok daha pratikleşmesi sağlanacak.

Güncelleme kopyala yapıştır özelliği ile alakalı. Eski sistemde işleyiş nasıl bunu belirtelim. Bir metni okurken ya da bir alanı incelerken, metinleri kopyalamak için seçmeli ve sonrasında kopyalayacağınız alana ya da uygulamaya giderek panoya alınan verileri kopyalamalısınız.

MIUI 12 ile bu değişiyor. Artık verileri önce panoya taşımak, sonra kopyalayanacak uygulamaya geçerek metni kopyala komutlarını kullanmak gerekmeyecek. Bunun yerine metni seçeceksiniz ve sürükle bırakla istediğiniz yere kopyalayabileceksiniz.

Seçilen metni başka bir uygulamaya sürüklemek için, bu uygulamanın mini ekran olarak açık olması ya da arka planda çalışıyor olması ya da bölünmüş ekranda bulunuyor olması gerekiyor. MIUI 12 sürükle bırak özelliği, şu an Çin sürümü için yayınlanmış olan bir özellik. Özelliği global versiyonda görmemiz her zamanki gibi zaman alacak.

Açıkçası günlük kullanımları çok değiştirecek ve kolaylaştıracak olan MIUI 12 sürükle bırak sisteminin bir an önce global versiyona da gelmesini istiyoruz. Bu konuda bir süre açıklaması bulunmuyor ama bilindiği üzere global sürüm güncellemeleri devam ediyor. Önce bu güncellemelerin tamamlanması lazım ki arayüz yeni bir güncelleme alabilsin. Global için bir tarih duyduğumuz an paylaşıyoruz zaten. Takipte kalın.