MIUI 12’ye 4 Yeni Özellik Daha Geliyor

MIUI 12 için 4 yeni özellik yolda. Yeni arayüze eklenecek özellikler neler olacak?

MIUI 12

MIUI 12 yeni arayüz güncellemesi için her şey bitti mi sanıyorsunuz? Güncelleme duyuruldu ve güncellemenin duyurulmasının ardından tüm özellikler açıklandı. Evet ana özellikler belli oldu ama Xiaomi, 1 yıl boyunca MIUI 12 arayüzünü geliştirmeye devam edecek.

Bu bağlamda sürekli yeni özellikler göreceğiz. Yeni kamera özellikleri, beraberinde gelecek olan yeni menü tasarımları gibi artılar olacak. Bu yeniliklerin devam edeceğini belirten Xiaomi, şimdi de son arayüz için 4 yeni özelliği daha açıkladı.

Bunu da Okuyun: XiaoAI Sanal Asistan İlk Görüntüsüne Kavuşuyor

MIUI 12 için 4 Önemli Yenilik Yolda

MIUI geliştirici ekibi tarafından paylaşılan özellikler gösteriyor ki 4 önemli artı daha gelecek ve arayüz biraz daha zenginleşecek. Peki, bu artılar neler olacak?

Wİ-Fİ Sınırlaması: İlk özellik Wi-Fi sınırlaması adı verilen özellik olacak. Mobil veri sınırlaması zaten akıllı telefonlarda kullanılan bir özellik. Akıllı telefonda mobil veri kullanan kullanıcılar, ne kadar veriye kadar indirme sınırı ya da yükleme sınırı olduğunu seçebiliyor. Şimdi MIUI 12 ile Wi -Fi bağlantıları için de aynı durum geçerli olacak. Kullanıcılar Wi-Fi ağlarını da sınırlandırabilecekler.

Ekran Yenileme Hızının Otomatik Ayarlanması: MIUI 12 yeni özelliği ile ekran yenileme hızı otomatik olarak ayarlanabilecek. Duruma göre telefon ekran hızları arasında geçiş yapacak. Bu özellik daha çok Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra ve Redmi K30 Ultra akıllı telefonları için geçerli olacak. Duruma göre 60 ile 120 Hz arasında yenileme hızları değiştirilebilecek.

Ekran Kayıt Sistemi Yenilenecek: Bir başka özellik ekran kayıt sistemi olacak. Mevcut ekran kayıt sistemi güncellenecek. Daha pratik ve daha işlevsel bir hale gelecek. Ayrıca tasarımlar da değiştirilecek ve daha modern bir tasarıma geçilecek.

Sesli Pil Uyarısı: MIUI 12’ye eklenecek olan son yenilik ise şarj durumu hakkında olacak. Artık pil %100 şarj olduğu zaman telefon görsel olarak ya da sesli olarak uyarı verecek.

Yenilikler şu an geliştirici ekibinin gündeminde olan yenilikler ve kullanıcılara sunulan sorular arasından seçilmiş olan özellikler. Ekip binlerce soru içerisinde bu 4 soruyu seçmiş ve bu 4 özellik üzerine odaklanmış. Bu yeniliklerin kullanılması için MIUI 12 sürümüne bir güncelleme sunulacak. Güncelleme sonrasında 4 özellik kullanılabilir hale gelecek.