MIUI 12 Yine Değişti – Yeni Özellikler Duyuruldu

MIUI 12 değişmeye devam ediyor. 4 özellik daha ortaya çıktı. Yeni özellik neler?

MIUI 12

Xiaomi’nin özelleştirilmiş olan arayüzü MIUI, son sürümünde adına yakışır yenilikler getirdi. İlk tanıtım bile bize yeter derken, MIUI 12 için bitmiyor yenilikler. Daha geçen hafta 4 yeni özellik üzerinde çalışıldığını söyleyip yeni özellikleri anlatmıştık.

Şimdi MIUI 12 için yine yeniden 4 yeni özellik daha ortaya çıktı. Neden dört dört geliyor bilmiyorum ama son betalarda sürekli 4’er yeni özellik çıkıyor. MIUI 12 beta V20.08.27 versiyonu ile ortaya çıkan 4 yeni özellik ne ve diğerlerinden ne farkı var bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI 12’ye 4 Yeni Özellik Daha Geliyor

MIUI 12 için Gelen Son Yeni Özellikler

Önceki yazımızda uygulanan stratejiyi bu yazıda da uygulayacağım zira özellik çok olunca anlatması zor oluyor. Madde madde ekleyelim.

Yeni Güvenlik Modu: İlk önce güvenlik modu. Son beta ile gelen güvenlik modunda artık telefonunuzun coğrafi konumu, kapanmadan önce kaydedilebilecek. Bunun dışında herhangi bir sıkıntı, acil durum anında başlat tuşuna uzun süre bakılması, konumun belirli kişilere gönderilmesini sağlayacak. Özellik betadan çıksın, tek bir yazı ile ele alacağım ve bu sistemi anlatacağım.

Fotoğraf Uygulamasında Yenilik: MIUI 12 V20.08.27 sürümü sonrasında fotoğraf uygulamasına yeni bir özellik daha ekleniyor. Yeni eklenen menü ile artık 1 saniyede kaç fotoğraf çekilebileceğini ayarlayabileceksiniz. Timed Burst özelliği olarak eklenecek özellikte 10 fotoğraf çekimi ile 600 fotoğraf çekimi arasında bir değer seçebileceksiniz.

Görüntüleri doğrudan PDF’e Çevirme: MIUI 12 galerisi zaten bir hayli önemli yenilikler aldı. Şimdi bir yenilik daha alıyor. Artık görüntüleri direkt olarak PDF’e çevirebileceksiniz. Daha önce çekilmiş olan görüntüler gibi yeni çekilen görüntüler de PDF’e dönüştürülebilir. Ayrıca çekilmiş olan fotoğrafları aynı anda bir belge haline getirmek mümkün olacak.

Yeni Hareketlerle Sistem Uygulamalarını Başlatma: Son yeni özellik ise sistem uygulamaları üzerinde. Artık yeni hareketlerle doğrudan sistem uygulamalarını çalıştırmak mümkün olacak.

MIUI 12 için bu 4 özellik şimdilik betada. Beta testleri bitecek sonra gelecek özellikler. Beta sürümünde değişimler yapılabilir.