MIUI 12 Yeni Özelliği Görüntülerdeki Metinleri Tanıyacak

MIUI 12 ile gelen özelliklere yenileri eklenmeye tam gaz devam ediyor. Bu resimler için güzel bir artı geldi.

MIUI 12

Xiaomi, MIUI 12‘nin Çin sürümü üzerindeki testlerine devam ederken, hangi özelliği nasıl eklerim diye düşünüyor duruyor gibi. Sadece geçen hafta içerisinde Çin’de yayınlanan güncellemelerle beraber arayüze 8 yeni özellik eklendi.

Bu 8 yeni özelliğin deneme aşamasında olduğunu, özelliklerin ilk olarak Çin’de geleceğini falan filan detayları paylaştık. Şimdi yine bir Çin beta güncellemesi yine bir yeni özellik ortaya çıktı. Her zaman olduğu gibi belirteyim ki ilk etapta Çin ama bu özellik tüm global versiyon için kullanılacak. Her cihazda yer alacak ve her cihazda sorunsuz bir şekilde kullanılacak. Tabii yayınlanmasına kesin olarak karar verilecek olursa.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Yine Değişti – Yeni Özellikler Duyuruldu

MIUI 12 Resimlerdeki Metinleri Tanıyıp Ayırabilecek

Yeni özellik galeri bölümünü daha da zenginleştirmek adına yayınlanıyor. Kullanım amacı çok basit. Bir fotoğraf çekiyorsunuz. Bu çektiğiniz fotoğraflar üzerinde yazılar, yani metinler var. Yapay zeka metinleri algılıyor ve bu metinler üzerinden bir düzenleme yapıyor.

Anında yapılan düzenleme ile görselde yer alan yazılar, doküman yani yazılı metin haline getirilebiliyor. Çok kısa süre içerisinde bunun yapılabiliyor olması büyük bir avantaj ve artı sağlıyor.

OCR teknolojisinin kullanıldığı metin tanıma özelliği, galeri de yer alan yeni bir seçenekle kullanılacak ve bir butona basmak kadar kolay işleyecek. Tek şart bu özelliğin kullanılabilmesi için Mi Bulut hizmetinin aktif olması.

Bunun neden gerekli olduğu konusunda resmi bir açıklama yapılmadı ama bu gerekli. Tarama sonrasında elde etmiş olduğunu metinleri anında kopyalayabilmeniz, hatta bu metinleri çevirebilmeniz de mümkün.

Çeviri özelliği kullanılabiliyor, kopyalama özelliği kullanılabiliyor ve daha birçok işlev. MIUI 12 V2.2.16.16 sürüm numarası ile yayınlanan güncelleme sonrasında kullanıma giren özellik, şimdilik her akıllı telefonda yok. Bu özelliğin kullanılabildiği akıllı telefonlar:

Diğer MIUI 12 alan telefonlarda bu özellik kullanılamaz olarak gözüküyor. Yine de bir umut markanın düzenleme yapmasını bekleyebiliriz. Çünkü şimdilik yeni galeri özelliği çok yeni ve sadece Çin’de kullanılabiliyor.