MIUI 12 ile Kontrol Merkezine Akıllı Cihaz Kontrolleri Geldi

MIUI 12 arayüz güncellemesinin kontrol merkezi değiştirildi. Yeni kontrol merkezi özelliği ne olacak?

MIUI 12

MIUI 12 arayüz güncellemesinin kontrol merkezi yenilendi. Simgeler değişti ve tasarımları yenilendi. Ama arayüz üzerinde değişiklikler devam ettiği gibi, kontrol merkezi üzerindeki değişiklikler de bitmedi. İlk etapta Çin için yayınlanan yeni betayla beraber arayüzün kontrol merkezine bir özellik daha eklendi.

Bu yeni özellikle beraber kullanıcılar kontrol merkezinde akıllı cihazlarını görebilecek. Akıllı cihazlardan kastımız kameralar, robotlar ve daha birçok Xiaomi ürünü.

Bunu da Okuyun: Redmi K30 Ultra Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

MIUI 12 ile Kontrol Merkezi Derinleşiyor

Mi Home uygulaması üzerinden herhangi bir akıllı ev cihazına bağlanmışsanız, bu durumda kontrol merkeziniz üzerinden cihazın simgesini göreceksiniz. Sadece cihaz simgesinin görüntülenmesi ile kalınmayacak.

Amaç bu akıllı cihazların kontrollerini kolaylaştırmak. Sadece kontrol merkezine girerek, akıllı cihaz yönetimini görebileceksiniz. Simge altında cihazın anlık durumunu gösteren bir bilgi bölümü de olacak. bu bilgi bölümü üzerinden kullanıcılar, hangi cihazla bağlantı nasıl ve şarj durumları gibi bilgileri de alabilecek.

Ayrıca simge üzerine tıkladığını zaman, doğrudan akıllı ev cihazının yönetim ekranına geçiş yapılabilecek. Bazı otomasyonlar için ise uygulamaya girmeye gerek bile kalmayacak. Basit komutları yine kontrol paneli üzerinden gerçekleştirmek ve otomasyonları çalıştırmak mümkün olacak.

MIUI 12 kontrol merkezini çok daha işlevsel ve kullanışlı bir hale getirerek Mi Home uygulamasıyla tam uyum içerisinde çalışılmasını sağlayacak güncelleme, şimdilik Çin beta sürümünde gözüktü. Fakat şöyle bir durum var ki Mi Home cihazları dünyanın her yerinde kullanılıyor.

Yani Çin için bu özellik ne kadar işlevsel bir özellik olacaksa, aynı şekilde global cihazlar için de bu durum geçerli olacaktır. Bir sonraki MIUI 12 ara sürüm güncellemesinde yeni özelliğin kullanıma alınmasını beklediğimizi de ekleyelim.