MIUI 12 için App Vault Güncellemesi Yayınlandı

MIUI 12 güncellemesine gelen yeni bir beta ile App Vault tasarımı değiştirildi. Yeni tasarım nasıl?

App Vault MIUI yenilikleri

MIUI 9 serisinden bu yana kullanılan App Vault, ülkemizde de Uygulama Çekmecesi olarak biliniyor ve Xiaomi akıllı telefonlarının daha kolay kullanılmasını sağlıyor.

Tek bir yerde toplanan uygulamalar, hızlı erişim ile tüm uygulamalara kolayca erişebilmek gibi ayrıcalıklarla çok tercih edilen uygulama çekmecesi, yeni arayüz sürümüyle beraber değiştirilecek. Gelen son beta güncellemesiyle beraber nasıl değişikliklerin yapılacağı da ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: App Vault Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kapatılır?

MIUI 12 ile App Vault Nasıl Değişecek?

Yeni arayüze gelen son beta güncellemesine göre uygulama çekmecesinde tasarım değişikliği yapılacak. Yenilenmiş olan tasarım MIUI 12 ayarlar menüsüne çok benzetilen App Vault tasarımında, artık köşe kısımda çok daha yuvarlak kenarlar kullanılacak.

Tam düz kare düzeni yerine yuvarlatılmış olan kenarlar tasarımını benimseyen Xiaomi, modern çizgilere de ulaşmayı başarmış durumda. Kenarların değiştirilmesinin dışında renklerin de güncellendiği görülmekte. Yeni App Vault için pastel renklerin öne çıkarıldığını, uygulama çekmecesinin arka planında ise beyaz alanların genişletildiğini anlıyoruz.

Yeni bulanıklık efektleriyle beraber göze çok daha hoş gözüken menü, işlevsellik açısından da geliştirilmiş durumda. Eskiden sadece uygulama simgelerinin gösterildiği ve çok dar bir alanın kullanıldığı bölümde, artık yenilenmiş olan grafikler olacak.

Hava durumu, Takvim, My Home gibi uygulamalar sadece ikon olarak gösterilmek yerine, uygulama kısayolları çok daha fazla bilgi gösterebilecek. Uygulamalara girmeden bu grafikler sayesinde temel seviyede bilgi alabileceksiniz.

Daha çok işlevsellik üzerine odaklanılan bir düzenle yenilenen App Vault, bu yeni tasarımıyla beraber şu an Çin’de kullanılmaya başladı. Çin sürümüyle global sürümü farklı olduğu için, yeni tasarımın globalde tüm cihazlara gelmesi vakit alacaktır. Güncelleme için de aynı şey yaşanıyor. Çin sürümü yayınlanıyor ve ardından global versiyon yayına açılıyor. İşleyişte bir fark yok.