MIUI 12 Galeri Uygulaması Yayınlandı

MIUI 12 galeri uygulaması diğer Android akıllı telefonlar için yayınlandı. MIUI 12 galeri uygulaması nasıl çalışacak?

MIUI 12 galeri

MIUI 12 ile beraber birçok yeni özellik geldiğini ve bu özelliklerin kullanımı baştan sona değiştirdiğini biliyoruz. Uygulamaya farklı bir renk getiren özelliklerden birisi de MIUI 12 galeri uygulaması.

Farklı özellikler ile güncellenen galeri, bu sürümle beraber optik karakter tanıma gibi önemli yetenekler kazanıyor. Çin’de yayınlanan yeni beta güncellemesi sonrasında v2.2.16.17 sürümüne yükseltilen MIUI 12 galeri uygulaması, şimdi ise diğer Android akıllı telefonların da kullanabileceği şekilde yayınlandı.

Bunu da okuyun: Redmi Note 8 Pro Coral Orange Duyuruldu

MIUI 12 Galeri Uygulamasında Neler Yeni?

Aslında galeri uygulamasını doğrudan Xiaomi yayınlamadı. Yani diğer telefonlarda da bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz ancak bunu sağlayan XDA Developers geliştiricilerinden biri oldu. Son güncellemeden sonra uygulamayı dışa aktarabilen geliştirici, Android 8 ve üzeri akıllı telefonlarda yeni galerinin kullanılabileceğini duyurdu.

Peki yeni galeri uygulamasının getirdiği yenilikler nasıl artı sağlıyor? Nasıl bir fark görüyoruz?

MIUI 12 Galeri ile Ekran Görüntüsüne Telefon Çerçevesi Ekleme: Yeni galerinin en farklı özelliklerinden birisi bu. Telefonda bir ekran görüntüsü aldığınız zaman artık bu ekran görüntüsün telefon çerçevesiz ekleyerek daha gerçekçi bir hal aldırabileceksiniz. Her telefonun değil ama şu modellerin çerçeveleri eklenebiliyor.

MIUI 12 Galeri Uygulaması ile Optik Karakter Tanıma: Görsellerde yer alan metinler makine öğrenimiyle tanınıyor. Makine öğrenimi ile tanınan metinler dijitale çevrilebiliyor. Doğru sonuçlar vermesi için daha çok geliştirilmesi gerekiyor.

MIUI 12 Galeri Gökyüzü Değişim Filtreleri: Eğer çektiğiniz fotoğraflarda gökyüzü açık bir şekilde gözüküyorsa, net bir şekilde dizaynı okunabiliyorsa, sanki resimde hiçbir değişiklik yokmuş gibi gökyüzünü değiştirebiliyorsunuz ve bunun için mükemmel bazı görseller sunuluyor.

Tüm bu artılarıyla beraber yeni galeri uygulamasını Android 8 üstü cihaz kullananlar deneyebiliyor. Fakat özelliğin beta aşamasında olduğunu da söylemiş olalım. Resmi bir yayında yapılmış değil. Uygulamanın linki burada.