MIUI 12 Beta Xiaomi Cihaz Kontrolü Uygulamasını Aldı

Xiaomi cihaz kontrolü adı verilen bir uygulama ortaya çıktı. Xiaomi cihaz kontrolü sistemi nasıl işleyecek?

Xiaomi cihaz kontrolu 3

MIUI 12 beta sürümüne bir yenilik daha eklendi. İlk olarak Xiaomi Mi 10 Ultra cihazları için geçerli olacak olan yeni bir uygulama yayınlandı ve ekran birleşimi özelliği de ortaya çıktı. Xiaomi cihaz kontrolü adı verilen uygulama ile yapılabilecekler ise oldukça dikkat çekici.

Uygulamanın işlevleri daha önce Samsung ve Microsoft tarafından kullanılan ekran yansıtma uygulamalarına benziyor ama biraz daha detaylı bir çalışma olduğu da net.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’den Yeni Ekran Paylaşma Hizmeti Mi Miaoxiang

Xiaomi Cihaz Kontrolü Uygulaması Özellikleri

XDA geliştiricileri tarafından ulaşılan yeni özellik, Mi 10 Ultra akıllı telefonlarında kullanılmakta. Uygulama sayesinde akıllı telefonunuzun ekran içeriğini Wİ-Fİ üzerinden PC’nizde yayınlayabiliyorsunuz.

Ekranı yayınlamakla kalmıyorsunuz ayrıca dosya paylaşımlarını da yapabiliyorsunuz. Bilgisayardan akıllı telefona, akıllı telefondan ise bilgisayara dosya aktarımı gerçekleştirilebiliyor. Şimdilik dosya aktarımı için sürüm sınırı yok gibi gözüküyor. Bir belgenin de gönderilmesi sağlanabiliyor bir fotoğrafın gönderilmesi de sağlanıyor. Burada sınırlama varsa da bunu Xiaomi cihaz kontrolü uygulaması nihai sürüm olarak yayınlandığı zaman görebileceğiz.

Dosyaların aktarımları ise sadece sürükle bırak ile gerçekleşecek. Bilgisayardan ya da telefondan sürükle bırak yöntemini kullanarak veri aktarımı sağlayabilirsiniz. Uygulamanın bir diğer özelliği çoklu uygulama başlatma özelliği oldu.

Birden çok uygulamayı aynı anda açabileceksiniz ve bu uygulamaları ekran paylaşımı özelliği ile iki cihaz üzerinde de kullanabileceksiniz. Screen combo olarak isimlendirilmesi beklenen yeni uygulamanın kötü yanları da var. Mesela sadece Mi 10 Ultra akıllı telefonlarında kullanılabilecek gibi gözüküyor. Destekleyen bilgisayarlar ise sadece Mi Notebook Pro 15 ve Redmi G gibi lanse edilmekte.

Diğer Xiaomi akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için Xiaomi cihaz kontrol sisteminin devreye girmesi şu an gündemde değil gibi gözüküyor. Yakın zamanda gündeme gelir mi onu da bilmek zor. MIUI 12 için bile yeni sayılabilecek olan bir özellik. Sadece Çin’de denenen bir özellik. Tüm bunları toplayınca ortaya çıkan şu oluyor ki bekleyeceğiz ve ekran paylaşım sistemi ne kadar başarılı göreceğiz.