MIUI 12 Alt Gezinti Çubuğu Nasıl Kaldırılır?

MIUI 12 Alt Gezinti Çubuğu kapatma işlemi nasıl yapılır? Alt gezinti çubuğunu kapatma adımları.

MIUI 12 Alt Gezinti Çubuğu kaldırma

Her MIUI sürümünde çok üzerinde durulmayan, ufak tefek sayılan düzenlemeler oluyor. MIUI 12 bu yönden eksik kalan bir arayüz olmadı. Yenilikler için anlattığımız büyük özelliklerin yanında bir de ufak düzenlemeler yapıldı. Estetik ve işlevsellik için yapılan bu düzenlemelerden birisi de yeni tam ekran hareketleri oldu. İnceltilmiş olan bir gezinme çubuğu ile yönetilen tam ekran hareketleri.

Estetik açıdan güzel gözükebilir ve bir o kadar da işlevsel olabilir ama herkes alt gezinti çubuğu kullanmayı sevmeyebilir. Yeni sürüm bu yönden de başarılı. İsterseniz MIUI 12 alt gezinme çubuğu kısmını kapatabilirsiniz. Üstelik bunu telefonunuzun basit ayarlar kısmından yapabilirsiniz. Yeni arayüzde yeni olan herkesi düşünerek bunun nasıl yapıldığını anlatmak istedik.

Bunu da Okuyun: Mi PC Suite Nedir? Nasıl Kullanılır?

MIUI 12 Alt Gezinti Çubuğunu Kapatma

Android 10 işletim sisteminden miras kalan bir özellik olan alt gezinti çubuğu, bana sorarsanız yapabilecekler düşünüldüğü zaman işlevsel. Yeni sürümde zaten tam ekran modunu etkinleştirdiğiniz an, otomatik olarak bu alt gezinti çubuğu da etkinleşmiş oluyor.

Fakat dediğimiz gibi seven kullanıcı var, telefonun altında ek bir çizgi gibi gözükmesi nedeniyle rahatsız olan kullanmak istemeyen kullanıcı var. Evet bu kullanıcılar için gezinme çubuğunun nasıl kapatılacağı kısmına geçelim.

MIUI 12 güncellemesini alan tüm Xiaomi, POCO, Redmi telefonlar için MIUI 12 alt gezinti çubuğu kapatma ve geri açma işlevi kullanılabiliyor. İzlenmesi gereken adımlar:

Tekrar söyleyelim ki MIUI 12 alt gezinti çubuğu kapatma Xiaomi, Redmi, POCO modelleri için ortak. Yeni arayüz güncellemesi alması yeterli. Telefonunuzda farklı bir menü sizi karşılıyorsa, bize yazın.