Mi Browser Pro Tarayıcının Silinmesini Sağlayacak MIUI Güncellemesi Geliyor

Mi Browser Pro tarayıcı manuel olarak silinebilir olacak. Bu kararın arkasında yatan neden ne?

Mi Browser Pro 2

Xiaomi, işletim sistemine ve işletim sistemi uygulamalarına karşı gelen suçlamalardan sonra harekete geçmeye başladı. Hindistan tarafından alınan yasak kararlarının ortaya çıkması ve bu süreçte Xiaomi’nin direkt olarak suçlanması, bazı uygulamaların kaldırılmasına neden oldu.

Hindistan’da alınan yasak kararı sonrasında kaldırılan uygulamalardan biri olan Mi Browser Pro tarayıcı için markanın kaderini değiştirecek yeni bir adım daha atılacağı ortaya çıktı. Buna göre zaten yasak kararına uyan marka, şimdi Mi Browser Pro uygulaması için kullanıcılara yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9 SE ve Mi 9 Lite MIUI 12 Güncellemesini Aldı

Mi Browser Pro Manuel Olarak Silinebilecek

Normal şartlar altında Xiaomi akıllı telefonları içerisinde yer alan resmi uygulamalardan biri olan Mi Browser Pro tarayıcının kaldırılması mümkün değil. Fakat uygulamanın Hindistan’da yasaklanmış olması, bu konuda bir karar alınması gerekliliğini ortaya çıkardı.

Zaten bölgede uygulamanın yüklenmesi engellendi ve yeni akıllı telefonlarda da yüklü olarak gelmeyecek. Eski akıllı telefonlar için ise yeni bir MIUI güncellemesi yayınlanacak. Uygulamaya sahip olan eski akıllı telefonlar için yayınlanacak olan yeni MIUI güncellemesinden sonra, kullanıcıların silemediği tarayıcıyı manuel olarak silmek mümkün hale gelecek.

Tarayıcının silinebiliyor olması güzel bir artı olacak ama bu şu an için sadece Hindistan’ı kapsayan bir karar gibi gözüküyor. Hindistan bölgesinde kullanılan telefonlara gelecek özel bir MIUI sürüm güncellemesi ile buna izin verilecek. Diğer bölgelerde satışa çıkan akıllı telefonlar için tarayıcı uygulaması yine resmi uygulama olarak kalacak ve silinemeyecek.

Böyle bir kararın alınmasının, devam niteliği taşıması da olası. Yani demek oluyor ki Mi Browser Pro manuel silme özelliği diğer bölgeler için de geçerli olabilir. Bu hemen olmaz ama, uzun vadede planın bu olacağı iddiası da ortalarda dolaşmaya başladı.