Lei Jun MIUI 1 Arayüzündeki Sırrı Yıllar Sonra Açıkladı

MIUI 1 arayüzünde gizli kalınan bir özellik için açıklama geldi. Ünlü CEO ne açıkladı?

MIUI 1

Xiaomi’nin en başarılı olduğu teknolojiyi saymak istesek MIUI arayüzü belki bazı akıllı telefon teknolojilerinden biri önde gelir. Firmanın ilk ürünü olan MIUI, akıllı telefonlardan bile önce çıkmış ve ilk olarak 16 Ağustos 2010 tarihinde duyurulmuştu.

İlk sürümün duyurulmasının ardından tam 10 yıl geçti. 10 yıl içerisinde 12 farklı sürümle karşı karşıya kaldık. Bu 12 sürümle beraber toplam kullanıcı sayısı ise 330 milyon gibi dev bir rakama ulaştı.

Gelişim tamam ve her şey yolunda gidiyor ama bu başarının arkasındaki sır her zaman için merak edildi. Ünlü CEO Lei Jun, konuya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada ise işin sırrını bir nebze olsun ortaya koymuş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonlarına İki Ayrı Kamera Özelliği Ekliyor

MIUI 1 Lansman Arayüzü Çok Farklıydı

Lei Jun tarafından açıklanan detay markanın nasıl bu kadar başarı yakaladığını gözler önüne serdi. Öyle ki ünlü isim MIUI 1 için lansman arayüzünden bir görsel paylaştı. Lansman arayüzünden yapılan paylaşımda ekranda bazı isimlerin yer aldığı görülüyor.

İşte bu isimler firmanın MIUI sürümünde görev almış olan çalışanların ve katkı sağlayan kişilerin isimlerinden oluşuyor. 10 yıl sonra bunu açıklayan Lei Jun, MIUI 1 arayüzü olarak kullanılan isimlerin her birinin çok değerli olduğunu da söyledi.

Bu hamle firmanın çalışanlarına ne kadar önem verdiğini gösteriyor. MIUI ile 330 milyon kullanıcıya ulaşması belki de markanın bu vizyonu benimsemesiyle elde edilmiş durumda.

Zaten markanın CEO’su Lei Jun tarafından vurgulanan noktada tam olarak bu. MIUI 1 içerisinde yer alan bu ipucu, MIUI 12 sürümüne kadar taşınan süreci özetlemiş oldu. Bir yandan da firma 10.yılında kendi ile ilgili çok fazla bilgiyi paylaşmış oldu. MIUI için de yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz.