İlk Saydam Televizyon: Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition isimli yeni saydam televizyon tanıtıldı. İşte dünyanın ilk saydam televizyonu.

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition

Xiaomi, 10.yıla özel etkinliğinde sadece akıllı telefonlarını tanıtmadı. Akıllı telefonlar tabii ki önemli ve gerçekten güzel akıllı telefonlar geldi. Ama akıllı telefonlardan sıkıldık ve farklı bir şeyler görmek istiyoruz diyorsanız, Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition isimli dünyada ilk olan saydam akıllı televizyonu paylaşalım.

Tanıtımda dikkat çeken yeni akıllı televizyon, seri üretime de çıkacak bir model olacak ve bu bile Xiaomi’nin akıllı TV alanına bomba gibi döndüğünü gösteriyor.

Bunu da okuyun: Redmi K30 Ultra Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition Özellikleri Neler?

Televizyonun tasarımını söylemeden geçersek çok büyük hata yapmış oluruz. Çünkü televizyon saydam tasarım adı verilen bir tasarımla tanıtıldı. Üst, alt ve yan kısımlarda çerçeve görmek mümkün değil. Bir çerçeve alanı var ama o kadar ince o kadar ince ki anlaşılması çok zor oluyor. Neredeyse sıfır çerçeveli akıllı TV, panel kısmında da saydam panel adı verilen bir panel kullanıyor ve bu da televizyonun tasarımını tamamlıyor.

Böyle bir panelle seri üretime giren ilk televizyon olan Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition, zaten bu yönü açısından fark yaratıyor. 55 inçlik OLED panel, televizyonun en öne çıkan kısmı. Ama tabii ki arkada da geniş bir sistem var. Arka planda yatan özellikleri anlatmadan önce bu panelin LG Display ile yapılan anlaşma sonucunda üretilmiş olduğunu ekleyelim.

Arka plandaki özelliklere geçtiğimizde ise 55 inçlik panelin, 10 bitlik Full HD çözünürlüğünde olduğu açıklandı. 120 Hz yenileme hızı. DCI-P3 renk gamı, 1.07 milyar renk sayısı ile dikkat çeken ekranın çözünürlük değerinin biraz daha yüksek tutulması beklenirdi.

Televizyonun teknik donanımında ise MediaTek 9650 işlemcileri yatıyor. Başarılı işlemci MIUI TV For 3.0 yazılımı ile desteklenmiş ve en iyi performansı vermesi için optimize edilmiş.

Son olarak ses konusundan bahsedelim. Televizyon için ekstra bir ses sistemine gerek yok zira içerisinde Dolby Atmos destekli ses stand ünitesi bulunuyor.

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition Fiyatı

Bu özellikleri ve özel paneli ucuza alamazsınız. Televizyonun şu an için açıklanan fiyatı 7.185 dolar. 50 binin üzerinde. Değer mi? Yorum sizin.