Global Olarak Redmi 6 Pro MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Redmi 6 Pro global MIUI 12 güncellemesine kavuştu. Global güncellemenin boyutu ve sürüm numarası.

Redmi 6 Pro MIUI 12

Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonlarına da güncelleme desteği vermesi diğer markalara örnek oluşturabilecek olan bir hareket. Android sürümleri çok sık değişmiyor ama kullanıcının gördüğü kısım yani arayüz yenileniyor. İşte son örneğimiz Redmi 6 Pro. Android konusunda değişiklik olmayan akıllı telefon MIUI 12 güncellemesini aldı.

Bundan 1 ay kadar önce, yeni akıllı telefon için MIUI 12 güncellemesinin yayınlandığını söyledik. O yazımızı da okumuşsanız bileceksiniz ki güncelleme Çin için gelmişti. Hatta bazı kesimler güncellemenin Çin içerisinde sınırlı olacağı ve Redmi 6 Pro’nun global güncellemeler için eski bir cihaz olduğunu iddia etmişti. Fakat bu iddialar asılsız çıktı çünkü telefon için MIUI 12 global sürümü yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Lei Jun MIUI 1 Arayüzündeki Sırrı Yıllar Sonra Açıkladı

Redmi 6 Pro için MIUI 12 Global Sürüm Detayları

Eski ama başarılı akıllı telefon için gelen MIUI 12 arayüz güncellemesi, arayüzün hemen hemen tüm özelliklerini getiriyor. Ekran LCD. Bu nedenle LCD için geçerli olmayan bazı özellikler var. Ama genel anlamda yeni sürüm özellikleri telefona eklenmiş durumda.

Ağustos ayının son güvenlik yamalarını da beraberinde getiren global sürüm güncellemesinin boyutu ise 644 MB olarak belirlenmiş. Android için son güvenlik yamalarını telefona yükleyen güncellemenin sürüm numarası ise MIUI 12.0.2.0.PDMMIXM.

Telefonunuz Redmi 6 Pro ise zaten güncelleme OTA ile size ulaşacak. Ama bugün güncelleme gelecek diye beklemeyin. Evet bugün global sürüm yayınladı ve kullanımda ama bu dağıtım süreci.

Her güncellemede bu yönde sorular geldiği için bir kez daha söyleyelim ki bu dağıtım sürecinde tüm 6 Pro telefonları için aynı gün tamamlanmamakta. Telefonunuza güncellemenin gelmesi 1 hafta ile 4 hafta arasında değişiklik gösterebilir.

Ne kadar erken bir süre içerisinde güncellemeyi alacağınız biraz da cihazınızın seri numarasına bağlıdır. Mesela bir örnek verecek olursak, genelde operatörlerden alınan telefonlar bu konuda daha şanslı oluyor. Redmi 6 Pro güncellemesi hakkında merak ettiğiniz başka bir bilgi varsa, yorum atabilirsiniz.