Farklı Bir Sürüm Olan Saf MIUI Arayüzü Geliyor

Saf MIUI sürümü olduğu belirtilen yeni bir MIUI geliştiriliyor. Xiaomi'nin amacı ne?

Saf MIUI

MIUI, Android tabanlı olarak geliştirilen bir arayüz. Bu arayüzü zenginleştirmek adına Xiaomi’nin kendi geliştirmiş olduğu bazı yardımcı programlar var. Örnek Mi Browser tarayıcı. Bir başka örnek MIUI Cleaner uygulaması.

Bu tip ön yüklü olarak gelen uygulamalar sayesinde, Xiaomi telefonlardan yeniden uygulama indirmek ya da dışarıya bağımlı olmak gibi bir durum olmuyor. Fakat birkaç gündür bu uygulamalar ile Xiaomi’nin başı dertte. Aslında markanın bir suçu yok ama bu uygulamalar nedeniyle marka en büyük pazarı Hindistan’dan olmak üzere.

Hindistan gizlilik sorunları olduğu nedeniyle ardı ardına bu uygulamaları engelliyor ve kullanıcıların bu uygulamaları kullanmasını yasaklıyor. Ardı ardına gelen kararlar Xiaomi’ye duyulan güveni sarstı. Xiaomi, MIUI Cleaner uygulaması da yasaklanınca bir karara imza attı. Saf MIUI geliyor.

Bunu da Okuyun: Redmi S2 ve Redmi 6 Pro için MIUI 12 Yayınlandı

Saf MIUI Nasıl Olacak?

Adı farklılık gösterebilir ama ilk olarak isimlendirmede saf MIUI olarak geçen yeni arayüz, tüm bu uygulamalardan kurtulmuş olarak gelecek.

Standart arayüz sürümlerinde olan hiçbir ön yüklü program bu sürümde olmayacak. Arayüz tamamen saf bir şekilde ve sistem ayarlarıyla beraber gelecek. İsteyen kullanıcılar sonradan uygulamaları yükleyebilecek ve önyüklü herhangi bir uygulama olmayacak.

Saf olan arayüz hiçbir uygulama barındırmayacak ama sistemsel açıdan bir fark getirmeyecek. Belki de uygulamalar yüklü olmadığı için biraz daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca RAM tüketim seviyesinde de düşüklük olabilir.

İlk etapta Asya pazarında ve başta Hindistan’da kullanılacak olan sürüm, mevcut olan MIUI sürümlerinin yerini mi alacak bilinmiyor. Belki de sadece Hindistan ve Asya için geçerli olacak olan bir versiyon olacak belki de tüm dünyada kullanılabilecek ve yeni arayüz güncellemelerini yüklerken kullanıcı böyle bir seçim yapacak.

Şimdilik amaç Hindistan’ın markaya uyguladığı baskıları azaltmak gibi duruyor. Saf sürümde farklı bir değişiklik olursa bu da güncellemeler sonrasında belli olacaktır.

Exit mobile version