2016 Mi Box için Android 9 Güncelleme Müjdesi

2016 Mi Box için Android 9 beta yayınlandı. Yeni beta ile gelecek özellikler belli oldu mu?

2016 Mi Box,

Xiaomi’nin TV ürünleri ünlü. Mi Box kutuları ise daha ünlü. Firma yılda bir ya da 2 yılda bir bu konuda yeni bir ürün sunuyor. Geçmişte kalmış olsa da bu alanın popüler ürünlerinden birisi de 2016 Mi Box olmuştu. Özellikleri satıldığı döneme göre gayet iyi olan 2016 Mi Box, şimdi yine gündemde.

Çünkü akıllı TV kutusu, bir yeni güncelleme daha aldı. Açıkçası bu güncellemeyi kimse beklemiyordu çünkü ürünün satışa çıkışının üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçmişti. Ama sonuçta bu bir akıllı telefon değil. Zaten Mi Box modeli de güncelleme konusunda ünlü bir model.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 ile Kontrol Merkezine Akıllı Cihaz Kontrolleri Geldi

2016 Mi Box Android 9 Güncellemesi Ne Zaman Gelir?

Tabii ki biz güncelleme aldığını söyledik ama henüz tüm modeller için bu güncelleme kullanılabilir olmadı. Zaten güncellemenin beta olarak yayınlandığı ve bu şekilde keşfedildiği söyleniyor. Mi Box tarihinde benzeri olaylar çok sık yaşandı.

Yıllar önce çıkış yapan cihaz önce Android 6 güncellemesini aldı. Daha doğrusu kutudan çıkış böyle oldu ve daha sonra Android 6 için ilk büyük güncelleme yayınlandı. Bu güncellemenin ardından Androd Nougat güncellemesi yayınlandı. Beta olarak yayınlanan güncelleme gelecek derken o beta hiç bitmedi.

Beta sonlandırılmadan direkt olarak yeni sürüme geçildi ve cihaz Android Oreo güncellemesi aldı. Uzun sürede Android Oreo ile devam eden TV kutusu, bu işletim sistemiyle beraber hem performans konusunda hem de işlevsel menüler konusunda daha başarılı bir grafik çizdi.

Şimdi ise 2016 Mi Box için Android 9 beta yayınlandığı söyleniyor. Yine performans artışı olması ve TV kutusunun yeni özellikler kazanması mümkün olacak. 620 MB boyutunda olduğu anlaşılan beta sürümünün Mi Remote uygulamasının desteğini de getireceği ortaya çıktı.

Beta aşamasında olduğu bile resmi olarak doğrulanmayan güncellemenin daha birçok yenilik getireceği kesin ama ne zaman geleceği kesin değil.