Xiaomi’nin Akıllı Kapısı: Xiaobai Wisdom Door H1!

Xiaobai Wisdom Door H1

Ev için geliştirilen akıllı ürünlerini sınıflara bölen Xiaomi, her sınıfta yeni ürün tanıtmaya çalışıyor. Akıllı ev temizlik robotları, akıllı tuvalet, akıllı lambalar gibi her sınıfta yeni bir akıllı ürün tanıtılıyor. Bu akıllı ürünlere bir yenisi daha eklendi. Bu sefer evinizin güvenliğini de sağlayacak yeni bir ürün tanıtıldı. Konuğumuz Xiaobai Wisdom Door H1 adı verilen bir akıllı kapı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Jenner XS Akıllı Tuvaletini Satışa Çıkardı

Xiaobai Wisdom Door H1 Akıllı Kapı Özellikleri Neler?

Xiaomi’nin yeni akıllı kapısının odak noktası güvenlik. Teknolojinin nimetlerinden yararlanarak güvenliği arttıracak olan kapı, paslanmaz çelik bir malzemeden üretilmiş ve oldukça dayanıklı.

Paslanmaz çelik malzeme dayanıklılığı arttırırken, 95 mm kalınlıkta yine dış etkilere karşı kapının oldukça korunaklı olmasını sağlıyor.

İç kısımda ses emici petek panellerin de kullanıldığı akıllı kapı, tüm bu özelliklerle sağlamlık ve ses yalıtımı konusunda oldukça başarılı.

Peki, Xiaobai Wisdom Door H1 modelini akıllı yapan özellikleri neler? Kapıyı akıllı hale getiren Mi Home destekli oluşu. İç kısımda 10 inç bir ekran bulunan kapı, internete bağlanabiliyor ve bu sayede uzaktan kontrol edilebiliyor. Mi Home uygulamasını kullanarak kapınızın kontrollerini yapabiliyorsunuz.

Yine iç kısımda yer alan 10 inçlik ekran, dışarıyı izlemek için de kullanılıyor. Standart kapılarda yer alan dürbün alanında bir kamera var. 150 derece görüş açısına sahip olan kamera, 1080p çekim yapabiliyor ve gece görüşlü. Ayrıca hareket algılama teknolojisine de sahip olan kamera, kapınızın önünde biri olduğu zaman 10 inç ekrana görüntü veriyor.

Akıllı kapının özelliklerini bu kadar ile sınırlı sanmayın. Güzel bir artı daha var. O da parmak izi sensörü. İsterseniz kapıya parmak izinizi tanımlayarak, hiç anahtar kullanmadan kapınızı kilitleyip açabiliyorsunuz. Tabii ki standart anahtar kullanımı da mümkün.

Uzaktan kontrol özelliği, parmak izi gibi artılarının sayesinde hem güvenliği sağlayacak hem de içeride anahtar unutma derdine son verecek olan Xiaobai Wisdom Door H1 fiyatı da 570 dolar olarak açıklandı. Ama bu kampanyalı satış fiyatı. Normal durumda fiyat 713 dolar ve bir de kurulum hizmeti almanız gerekiyor. Kurulum hizmeti için ödenecek olan tutat ise 148 dolar.