Xiaomi, ZTE CEO’su Zeng Xuezhong ile Anlaştı

Xiaomi eski ZTE CEO'sunu tabir yerindeyse renklerine kattı. Zeng Xuezhong artık Xiaomi'de.

Zeng Xuezhong 2

Xiaomi, markanın büyümesi ve gelişmesi için elinden ne geliyorsa yapıyor. Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan sadece sunulan ürünler olmuyor. Sunulan ürünler burada kili nokta evet ama işin arka planında da güzel adımlar atılması ve sağlam ilerlenmesi gerekiyor. Xiaomi işin arka planını da sağlamlaştırmaya başladı. Firma özellikle yönetici personel ağını geliştirmeye devam ediyor ve kendisine sağlam bir beyin takımı oluşturuyor.

Bu sefer markadan çok önemli bir transfer haberi geldi. Bir dönem bir başka Çinli marka olan ZTE markasında yöneticilik yapmış olan Zeng Xuezhong ile anlaşmaya varıldı ve Xiaomi yönetici kadrosunu genişletti.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Kulaklığı Kendi İçinde Olan Bir Telefon Geliştiriyor

Zeng Xuezhong Nasıl Bir Kariyere Sahip?

Xiaomi markasının yeni yöneticilerinden olan Zeng Xuezhong, başarılı bir geçmişe sahip. Ünlü yönetici 2017 yılına kadar ZTE Genel Müdür Yardımcısı olarak markada görev almıştı. Görevi sırasında markanın satış rakamlarını bir hayli arttırmayı başaran yönetici, sonrasında Zi Group bünyesinde çalışmalarına başlamış.

Küresel Genel Müdür Yardımcısı Zeng Xuezhong, bu görevle Zi Group’un en etkin isimlerinden biri olmayı başarmış. Yine markanın başarı yakalamasını sağlayan Zeng Xuezhong, bu başarılarının ardından şimdi de Xiaomi’nin bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.

Görev tam olarak açıklanmadı ama yönetici pozisyonlarında yer alacağı ve daha çok tedarik zinciri sistemleri üzerinde duracağı düşünülen ünlü ismin, markaya ne kazandıracağını zaman gösterecek. Burada daha önemli olan ise Xiaomi’nin attığı adımlar.

Başta söyledik marka sadece son ürünler üzerinde çalışmıyor. Beyin takımı ve yönetici kadrosunu da zenginleştirmeye çalışıyor. Öncesinde de başka markalarda görev almış yöneticileri bünyesinde katan Çinli teknoloji devi, böylece pazarı tek eline almaya çalışacak gibi duruyor. En azından yönetim açısından.