Xiaomi SUV Tanıtıldı – Ama Sandığınız Gibi Değil

Xiaomi SUV

Xiaomi’nin otomobil alanına giriş yapacağı ve yeni bir araç tanıtımı gerçekleştireceği iddiası geçtiğimiz haftanın teknoloji gündemini oluşturdu. İddiaların nedeni yine Xiaomi tarafından yapılan paylaşım olmuştu. Marka SUV tipi bir aracın posterini paylaşmış ve yakın zamanda tanıtım yapılacağını söylemişti.

Xiaomi SUV aracı için yapılan bu paylaşım bir anda viral oldu. Xiaomi marka bir araç ya da Xiaomi ortaklığında yeni bir araç beklerken bambaşka bir sürpriz ile karşılaştık. Gerçekten tanıtım yapıldı ama sanıldığı gibi bir araba gelmedi. Güzel bir reklam çalışmasının ürünü olan oyuncu bir araba tanıtıldı.

Bunu da Okuyun: Sesli Komutlu Xiaomi Mi Smart Mouse Satışta

Oyuncak Xiaomi SUV Suzuki Jimny!

Tanıtılan araba sanıldığı gibi gerçek bir araba olmadı. Suzuki Jimny SUV aracının birebir olarak hazırlanmış kopyası olan bir oyuncak tanıtıldı. 1:16 ölçekle hazırlanmış olan oyuncak araba, uzaktan kontrol ile çalışıyor.

Kontrol için aracın herhangi bir kumandaya ihtiyacı yok. Akıllı telefonunuza yüklenecek olan bir uygulama ile aracı her şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Akıllı telefon uygulaması üzerinden sağa sola hareket, ileri geri hareket, ek fren kontrolleri gibi kontrolleri elde edebiliyorsunuz.

Pil sorunu ise çözülmüş. Xiaomi SUV oyuncak aracı için herhangi bir ek pil kullanmaya gerek yok. Kutunun içerisinden çıkan şarj aleti ile aracı şarj edebiliyor ve birkaç saat kullanabiliyorsunuz.

Suzuki Jimny SUV modelinin oyuncağı olarak satışa sunulan aracın fiyatı ise 28 dolar civarında. Çin’de satılacak oyuncak arabanın bir dönem gelipte gerçeğe dönüşmesi ve Xiaomi araçlarının piyasaya çıkması şimdilik hayal gibi gözüküyor.

Ama bir yandan da Xiaomi otomotiv sektörüne yatırımlar yapmaya başladı. Kısa vadede değil ama belki uzun vadede markanın otomobilleri de satışa çıkabilir. Neden olmasın.