Xiaomi Security için Google Play Store Dönemi Başladı

Xiaomi Security

Xiaomi’nin kendi akıllı telefonlarında düzen sağlamak ve kullanıcılara daha fazla şey sunmak adına kullandığı bazı uygulamalar var. Bu uygulamalar şüphesiz telefonları daha kullanışlı bir hale getiriyor. Adı gibi daha çok güvenlik odaklı olan bu tip uygulamalardan birisi de Xiaomi Security uygulaması.

Xiaomi evreni için önemli olan bu uygulama, tüm Xiaomi telefonlarda bulunan ve yüklü gelen resmi marka uygulaması. Telefonunuzu her yönden iyileştirmenizi sağlayacak olan uygulama yıllardır var ama şimdi neden gündemde? Çünkü Xiaomi, bu uygulama için bir strateji değişikliğine gitti. Uygulama Google Play Store üzerinden yayına açıldı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Ile AI Shutter Özelliği Geliyor

Xiaomi Security Nasıl Bir Uygulama?

Google Play Store üzerinden yayınlanan uygulamanın, çok yönlü özellikleri var. Birkaç farklı başlıkta uygulama size güzel düzenlemeler sunuyor. Mesela sistem güvenliğiniz için bu uygulamayı kullanabiliyor ve güvenliğinizi riske atacak herhangi bir sorun olup olmadığı konusunda taramalar yapabiliyorsunuz.

Önemsiz görülen ve sistemde boşuna yer kaplayan dosyaların silinmesi, İstenilen uygulamalar için kilit seçeneği ile uygulamaların kilitlenmesi, veri kullanımını bir düzene almak için veri kullanım ayarlamalarının yapılabilmesi gibi özellikleri olan Xiaomi Security uygulaması çok işinize yarayabiliyor.

Peki, zaten kullanılabilen ve önyüklü olarak gelen bu uygulama neden Google Play üzerinden yayınlandı. Başta sunu düşünmüş olabilirsiniz; diğer markalar tarafından yüklenebilmesi için resmi Android uygulama mağazasında yayınlanmış olabilir. Ama öyle değil. Şu an erken erişimde açılan uygulamanın, yayınlanmasının nedeni güncellemeleri hızlı vermek.

Sadece Xiaomi evreninde sınırlı kaldığı zaman uygulamalara çok hızlı güncellemeler sunulmuyor. Bunun için marka Google Play Store’un avantajlarını kullanmaya çalışıyor. Erken erişimde olan uygulama, bundan sonraki güncellemelerini de Google Play üzerinden almış olacak ve bu da işleri hızlandıracak. Ama diğer kısımda, başka markalar bu uygulamayı kullanamayacak.

Xiaomi Security yine sadece Xiaomi cihazları için indirilebilir. İlerleyen günlerde farklı bir karar alınıp diğer markalara da uygulama açılabilir.

Developer: Xiaomi Inc.
Price: Free