Xiaomi Mi TV Stick Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi TV Stick tanıtıma çıktı. Yeni TV ürünü için açıklanan fiyatlar ve özellikler.

Xiaomi Mi TV Stick

Bir süredir yazıp çiziyoruz. Çok soruyorsunuz. Çok merak ediyorsunuz. İşte o merak ettiğiniz Xiaomi Mi TV Stick sonunda tanıtıldı. 🙂

Öncesinde alışveriş sitelerinde görüntülediğimiz, sonrasında Google onaylarında ortaya çıkan ve en son kutu içeriği sızdırılan cihazın resmi tanıtımı da yapılmış oldu.

Resmi tanıtım hala netleşmemiş olan detayları ortaya çıkardığı gibi yeni TV ürününün fiyatının da ortaya çıkmasını sağladı. Neyse daha fazla uzatmamış olalım ve hemen merak edilen özellikleri paylaşalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Sızdırıldı – Yeni Akıllı Telefonlarda Neler Olacak?

Xiaomi Mi TV Stick Özellikleri ve Fiyatı

İçerisinde dahili olarak bir Chromecast bulunan cihaz, büyük bir USB bellek boyutuna sahip. Daha büyük boyutlu olan bir USB bellek görünümündeki cihazın bağlantı için ise HDMI girişi kullanmakta.

4 çekirdekli Cortex A53 işlemcinin kullanıldığı ürünün grafik birimi ise Mali 450 GPU. Bu özellikleri daha önce Mi TV kutusunda da görmüştük.

İşlemci aynı ama RAM biraz daha düşük. 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı kullanılıyor. İşlemci gibi teknik detaylardan daha genel kullanım özelliklerine ilerlediğimiz zaman, üzücü bir haber ile karşılaşıyoruz.

Biz iki versiyon tanıtılacağını düşünmüş ve bu yönde paylaşımlar yapmıştık. Bir versiyon 4K çözünürlük bir versiyon ise 1080p çözünürlük değerini destekleyecekti. Ama tanıtımda gördük ki sadece 1080p çözünürlük değeri var.

Ses konusunda ise beklenen teknoloji değişmemiş. DTS ve Dolby Audio desteği yine mevcut. Bu da Full HD çözünürlük ile iyi bir ses deneyimi sunulması demek.

Teknik olarak bu özellikleri olan Xiaomi Mi TV Stick, yanında bir de akıllı kumanda bulunuyor. Sızıntılarda göründüğü gibi akıllı kumanda üzerinde sanal asistan tuşu var. Google asistan ile doğrudan bağlantı kurulmasını sağlayan bu tuş dışında kumanda üzerinde YouTube ve Netflix tuşları da bulunuyor.

Özelliklerinde sürprizle karşılaşmadığımız Xiaomi Mi TV Stick fiyatı ise 40 Euro. Doğrudan Avrupa’da da satışları yapılacak TV ürünü, ülkemize de gelecek.