Xiaomi Mi TV Master Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi TV Master

3 aydır akıllı televizyon tanıtacağı iddia edilen Xiaomi, iddiaları yine boşa çıkarmadı ve yeni akıllı televizyon modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Boyutu ile ihtişamını ortaya koyan Xiaomi Mi TV Master akıllı televizyonun özellikleri de Samsung gibi devleri kıskandıracak gibi.

Öyle ki televizyonda çerçevesiz bir tasarımın yanında, çok iyi panel özellikleri var. Bu panel özelliklerine yakından bakarak Xiaomi Mi TV Master modelini değerlendirelim.

Xiaomi Mi TV Master Tüm Özellikleri

Bu tip televizyonlar tanıtıldığı zaman, kullanıcı seçimi göz önüne alınarak birkaç farklı boyut seçeneği sunulur. Küçük ekrandan büyük ekrana seçimine doğru farklı boyut seçenekleri olur. Xiaomi Mi TV Master böyle bir seçenekle gelmiyor. 65 inç tek seçenek panel var.

Bunu da Okuyun: Sesli Komutlu Xiaomi Mi Smart Mouse Satışta

65 inç ekran panelinin çözünürlüğü ise 4K ve bu panel OLED teknolojisinde. 65 inç boyut ve 4K çözünürlük dikkatinizi çekmiş olabilir ama asıl vurgulanması gereken kısım ekran gövde oranı. Rakiplerinden çok farklı olan Mi TV, %98.8 ekran gövde oranı sunuyor.

Bu da televizyona baktığınız zaman, sadece ekran göreceğiniz anlamına geliyor. Bir televizyondan şıklık istiyorsanız bu sizin için iyi bir seçenek olacak.

İncecik çerçevelerle daha iyi görüntü sunacak Xiaomi Mi TV Master, aynı zamanda 120 Hz tazeleme hızı ve 1 ms gecikme süresine sahip ki bu televizyonda oyun oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Zaten televizyonda oyun modu adı verilen bir mod var ve konsolunuzda en iyi oyun deneyiminizi yakalamanız sağlanıyor.

1000 nit parlaklık değerinde Xiaomi Mi TV Master serisinin görüntü kalitesini arttırmak için HDR10+ ve Dolby Vision destekleri de bulunuyor.

Tüm bu gücü sağlamak için televizyon içerisinde yer alan işlemci ise MediaTek MTK9650. Akıllı televizyonlar için iyi bir işlemci olan MTK9650, grafik biriminde ise Mali G52 MC1 kullanmakta ve yüksek kare hızı için yeterli performans elde ediliyor. İşlemcilerle beraber 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı sabit.

Xiaomi Mi TV Master Ses Teknolojisi

Böyle bir televizyon alıyorsanız, ses sistemine ekstra para vermek istemezsiniz. Xiaomi bunu da düşünmüş. Televizyonda toplamda 65W gücünde bir ses sistemi var. 2X 10W 3D Surround + 2 X 15,5W sağda ve solda ses sistemleri + Derin bas hoparlörü bulunuyor. Ses teknolojisi desteğinde ise:

destekleri var.

Gelişmiş ses teknolojisi, yüksek çözünürlük desteğiyle OLED panel desteğiyle beraber televizyonun fiyatı ise 1840 dolar.