Xiaomi Mi Mix Alpha Pro için Yok Artık Dedirten Tasarım Videosu

Mi Mix Alpha Pro isimli özel bir telefon için tasarım videosu paylaşıldı. Yeni telefonun tasarımı nasıl?

Mi Mix Alpha Pro

Bir telefon düşünün ki sadece ekranı var. Arka kapağı yok. Ön kısımda ekranın havasını bozacak herhangi bir çerçeve yok. Sadece ekran. Böyle bir telefon sunmak mümkün mü? Xiaomi bunu başardı. Evet belki seri üretime çıkmadı ama çalışır hale getirilen Mi Mix Alpha gibi bir cihaz var. Telefon o kadar farklı ki Xiaomi bu modeli deneysel bir çalışma olarak görüyor ve seriye yeni telefonlar eklemek için uğraşıyor. Yeni modellerden birisi de Mi Mix Alpha Pro olabilir.

Henüz isimlendirme belli değil ama markanın Mi Mix Alpha serisi için yeni model olarak düşündüğü söylenen akıllı telefonun tasarımının nasıl olacağı konusunda bir çalışma yapıldı ve yeni bir video paylaşıldı.

Bunu da Okuyun: Mi Mix 2020 Görüntüleri Paylaşıldı – Tasarım Böyle Olabilir mi?

Mi Mix Alpha Pro Tasarımı Nasıl?

Üzerinden çok zaman geçmedi. Bir patent görseli paylaşmış ve Xiaomi’nin farklı bir akıllı telefon üzerinde yoğunlaştığını duyurmuştuk. Paylaştığımız patent görselinde, ön kısımdaki ekranın arkaya kadar kıvrıldığı bir telefon gözüküyordu.

Ekran arkaya kadar kıvrılıyor ve alt arka kapak kısmında da tamamen ekran kullanılacağı görülüyordu. Bu modelde kullanıcıları şaşkına çeviren ise sadece ekran değildi. Çok farklı bir de kamera kullanılacağını anlamıştı.

Lensi uzayan kamera dediğimiz hareketli bir kamera sistemi. Sadece patent görselleri bile heyecan uyandırmışken, bu telefonun Mi Mix Alpha Pro olduğu iddia edildi ve yeni bir tasarım çalışması yayınlandı.

Konsept olarak hazırlanan tasarım çalışmasına baktığımız zaman yeni telefonun patent görsellerinde gözüktüğü gibi tamamen ekran ile çevrelenmiş olan bir telefon olacağı anlaşılıyor. Arkaya kadar uzanan ve hatta arkayı da kaplayan ekranın bütünlüğünü bozan ise yine o çok konuştuğumuz kamera olacak.

Konsept videosunda kamera alanında da dışarı doğru çıkan, uzayan lens kullanılacağı net olarak anlaşılmakta. Size Mi Mix Alpha Pro isimli ve böyle bir tasarım kullanan bir telefon çıkış yapacak demek doğru değil.

Bunu söyleyemiyorum çünkü henüz telefon için konsept çalışması ve patent başvurusundan öteye geçilemedi. Ama olur da böyle bir telefon piyasaya sürülebilirse, akıllı telefonlar için yeni çağa girilir. Siz de yeni model için hazırlanan konsept videosunu izleyin ve bizimle fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.