Xiaomi MI Ebook Reader Avrupa Pazarına Geliyor

Xiaomi MI Ebook Reader tablet Bluetooth 5.0 sertifikası aldı. Tablet Avrupa'ya geliyor.

Xiaomi MI Ebook Reader

E-kitap okuyucusu için yeni ürünler sunan Xiaomi, son olarak geçen yıl bir e-kitap okuyucusu tanıtmış ve bu ürünü kendi ülkesi yani Çin’de satmaya başlamıştı. Çin’de yapılan satışlar iyi gidince markanın Xiaomi MI Ebook Reader adı altında global olarak satılacak bir cihaz çıkaracağı söylenmişti.

İşte bu kitap okuyucu için de ilk bilgiler geldi. Yeni kitap okuyucu Bluetooth sertifika onayı aldı ve okuyucu tabletin neler sunacağına yakından şahit olduk. 23 Temmuz tarihinde ortaya çıkan sertifikaya göre iddialı bir okuyucu tabletle karşılaşacağız.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 3 5G MIUI 12 Güncellemesi Almayacak

Xiaomi MI Ebook Reader Özellikleri

6 inçlik okuma için özel olarak ayarlanmış e-mürekkep ekrana sahip olan tablet, 24 farklı seviyede ayarlanabilir olan ekran parlaklığı sunacak. Gece karanlığında ya da yüksek ışık altında ekranın sürekli net görüntü vermesini sağlamak için bu kadar fazla seviyede parlaklık ayarına yer verilmesi bekleniyor.

LED aydınlatma işin temelini oluşturuyor ama e-kitap okuyucu için ekran panelinin özel olduğunu da söylemek lazım. Sistem olarak değerlendirildiğinde Xiaomi MI Ebook Reader, AllWinner işlemci içerecek.

1 GB RAM kullanan okuyucu tablet, öyle oyun ya da uygulama için değil amacına hitap eden bir tablet olduğundan 1 GB RAM yeterli gelecektir. Hafıza biraz daha yüksek olabilirdi ama 1 GB RAM olunca maksimum hafıza da 16 GB olarak sınırlanmış.

PDF, DOC, XLS, TXT gibi birçok formatı destekleyecek olan Xiaomi MI Ebook Reader tablet, kullanıcıların kendi içeriklerinde özelleştirmeler yapmasına da izin veriyor.

Bluetooth 5.0 sertifikasını da almayı başaran cihaz, Ağustos ayında Avrupa için satışa çıkacak. Fakat hem fiyat belli değil hem de Ağustos’un kaçında satışların başlayacağı net değil. Müjdeyi de şimdiden verelim ürünün Avrupa’ya girmesinden sonra Türkiye satışları da yapılacak