Xiaomi Mi A3 Güncelleme Sorunu SIM Kartını Devre Dışı Bırakıyor

Xiaomi Mi A3, bir güncelleme sorunu daha ortaya çıkardı. Android 10 güncellemesinde yaşanan sorun ne?

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3, iyi sayılabilecek satış rakamlarına sahip ve ülkemizde de olan bir akıllı telefon. Xiaomi’nin sevilen akıllı telefonunun satışlarını yavaşlatan ve eleştirilere neden olan bir sorunu var.

Telefon uzun süre önce Android 10 güncellemelerini almaya başladı ama sürekli yeni güncelleme sorun çıkarıyor. Yaşanan son sorun da yine Android 10 güncellemesine dayanmakta. Bu sefer güncelleme dağıtımında yapılan bir hatanın büyüdüğünü ve ciddi bir soruna neden olduğunu görmekteyiz.

Bunu da Okuyun: A101 Uygun Fiyata Xiaomi Mi Box S 4K Satıyor

Xiaomi Mi A3 Android 10 Güncellemesine Dikkat

Sorun yaşanan kullanıcıların güncellemeyi yüklemelerinin ardından SIM kartları devre dışı kalıyor ve telefonun tüm dili değişiyor.

Yeniden güncellemenin yüklenmesi ve dilin değiştirilmesi ise mümkün olmuyor. Bir anda telefonu kullanılmaz hale getiren sorunun neden kaynaklandığı hakkında da açıklama var. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, sorunun nedeni Meksika için yayınlanan Android güncellemesi.

Meksika operatör şirketlerinden biri olan Telcel’in Haziran 2020 güvenlik yamalarını akıllı telefona getirdiği güncelleme “Telcel V11.0.3.0.QFQMXTC” sürümü soruna neden oluyor. Meksika için yayınlanan güncelleme, küresel güncelleme gibi diğer bölgelerde kullanılan cihazlara da verildi.

Telefonuna güncelleme geldiğini zannederek bu sürümü yükleyen kullanıcılar, SIM kartı hatası aldı ve telefon dilleri değiştirildi. 1.4 GB boyuta sahip olan güncellemenin neden olduğu bu hata için Xiaomi tarafından da açıklama yapıldı.

Firma öncelikle güncelleme bildirimi alan kullanıcıların bu sürümü yüklememesi gerektiğini söyledi. Yukarıda sürüm numarasını gördüğünüz bir güncelleme gelecek olursa, güncellemeyi cihazınıza yüklemeyin.

Güncellemeyi yükleyen Xiaomi Mi A3 kullanıcılarının yaşadıkları sorunu çözmek için ise çalışmalar yapılıyor. Bir iyileştirme güncellemesi gelecektir. Sürüm sorunu yaşayan ya da telefonlarında dil değişikliği yaşayan kullanıcıların gelecek bu yeni güncellemeleri yüklemesi lazım.

Xiaomi Mi A3 sürümünün getirdiği Android 10 sorunlarına gelen yorumlar ise pek iç açıcı değil. Bu son olay Xiaomi’nin çok fazla eleştiri almasına neden oldu. Önceki sürümlerde de aynı telefonun Android 10 için hataları ortaya çıkarması, artık Mi A3 sahiplerini çileden çıkarmış durumda.