Xiaomi Mi 9T MIUI 12 Güncellemesi Durduruldu

Xiaomi Mi 9T MIUI 12 güncellemesi durdu. Dağıtım devam etmiyor. Ne zaman dağıtım başlayacak?

Xiaomi Mi 9T

Xiaomi MIUI 12 güncellemelerini takip etmek zorlaşmaya başladı. Güncellemeleri alan akıllı telefonlar sürekli çoğalıyor ve güncelleme alacak daha çok akıllı telefon sırada bekliyor. Bir yandan güncelleme gelecek telefon sayısı çok bir yandan dağıtımlar devam ederken, kötü haberler de gelmeye başladı. A3 modelinden sonra bir kötü haber de Xiaomi Mi 9T kullanıcıları için geldi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi MI Ebook Reader Avrupa Pazarına Geliyor

Xiaomi Mi 9T Güncellemesi Geçici Süre Durdu

Güncellemeyi alan ilk cihazlardan birisi olan Mi 9T, güncelleme sürecine hızla girdi ama tüm cihazlar için anında güncelleme gelmedi. Mi 9T akıllı telefonlarının ilk güncelleme alan modeller arasında olmasına rağmen dağıtım çok uzun sürdü.

Dağıtımın çok uzun sürmesinin nedeni belli oldu. İlk paylaşılan bilgilere göre telefonda MIUI 12 sürümü güncelleme hatasına neden oldu. Ufak bir sorun olduğu söylense de bu sorun nedeniyle Xiaomi Mi 9T modeli için güncellemenin durdurulduğu açıklandı.

Zaten dağıtım ağı içerisinde güncelleme alan modeller ise yeni bir düzenleme bekleyecek. Yaşanan hatanın ne olduğu konusunda detaylı bir açıklama verilmedi. Bunun için bir sistem hatasından kaynaklı mı erteleme var yoksa başka bir arayüz sorunu mu oluştu bilinmiyor.

Yakın zamanda Avrupa için de açılan güncellemelerin ne kadar süre için ertelendiği konusunda da herhangi bir paylaşım yok. Firmanın açıklamasında sadece güncellemenin ertelendiği söyleniyor ve durdurulan güncellemenin en kısa sürede yeniden dağıtıma açılacağı söyleniyor. Bu tüm Xiaomi Mi 9T cihazları için geçerli.

Güncellemeler yeniden dağıtıma açıldığı zaman ya da erteleme için neden açıklaması yapılacak olursa, bilgi vereceğiz.