Xiaomi Mi 8 için MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi 8 için beklenen güncelleme geldi. MIUI 12 güncellemesi tüm ayrıcalıklarıyla Mi 8'de.

Xiaomi Mi 8 MIUI 12 güncelleme

Xiaomi, her hafta MIUI 12 arayüz güncellemesi için beta sürümler yayınlıyor. Bir yandan beta sürümleri geliyor bir yandan akıllı telefonlara kararlı güncellemeler veriliyor. Genelde üst seviye yeni amiral gemisi akıllı telefon modellerine arayüz güncellemesi geldiğini görüyoruz ama bu sefer 2018 yılının amiral gemisi modeli olan Xiaomi Mi 8 için MIUI 12 yayınlandı.

Telefonu eski modeller arasında sayabileceğimiz bir gerçek ama bu demek değil ki güncellemelerden yoksun kaldın. Nitekim Xiaomi bekleneni yaptı ve güncellemeyi Xiaomi Mi 8 akıllı telefonlarına da getirdi.

Bunu da Okuyun: Redmi K30 Pro için Android Müjdesi

Xiaomi Mi 8 için MIUI 12 Şimdilik Çin’de

Kararlı olarak yayınlanan güncelleme ilk olarak Çin’deki modeller için geldi. Zaten marka tüm MIUI 12 arayüzü güncellemeleri için aynı stratejiyi uyguluyor. Bu Mi 8 modeline özgü olan bir durum değil. Çin’de dağıtıma başlanıyor ve tanıtımın bitmesinin ardından tüm dünya genelinde olan cihazlara güncelleme getiriliyor.

Mi 8 için gelen güncellemede farklı bir strateji uygulanmayacak. Yine önce Çin sonra global sürüm. Güncelleme detaylarına inildiğinde ise sürüm numarasının değiştiğini anlıyoruz. Sürüm numarası V12.0.1.0QEACNXM serisine yükseliyor. Güncellemeyi yüklemek için ise 763 MB indirme yapmanız lazım. Boyut çok yüksek değil.

Mi 8’in yeni güncellemede avantajları da var. Mi 8 amiral gemisi bir akıllı telefon olduğu için Super Duvar kağıtlarından yeni karanlık moda kadar tüm yenilikleri alacak. Bazı modeller MIUI 12 arayüzünün tüm özelliklerini alamıyor. Mi 8 için böyle bir sınırlama yok.

Bu sürümle beraber Xiaomi Mi 8 üçüncü büyük güncellemesini aldı. Global olarak yayınlanacağı için rahat konuşabiliyoruz telefon, güncelleme konusunda iPhone modellerine göz kırpmaya başladı. MIUI 9 sürümüyle piyasaya çıkılmasına karşın, MIUI 10, 11 ve şimdi 12 güncellemesi yayınlandı. Hatta MIUI 13 güncellemesi bile gelebilir.