Xiaomi Mi 10 Pro Plus Özel Bir Oyun Modu ile Geliyor

Xiaomi Mi 10 Pro Plus Game Turbo özelliğini geliştiriyor. Game Turbo özelliği nasıl değişecek?

Xiaomi Mi 10 Pro Plus Game Turbo

Xiaomi Mi 10 Pro Plus akıllı telefonu için yapılacak değişiklikler bir bir ortaya çıkıyor. Yeni işlemciler, güncellenmiş olan ekranı gibi artılarıyla bir haftadır gündemde olan akıllı telefon, son olarak performans testlerinde listenin ilk sırasında yer almayı başardı ve rekor kırdı.

Performans testlerinde de rekor kıran akıllı telefon için yavaş yavaş özellikler de gelmeye devam ediyor. Bu sefer akıllı telefon işlemci ya da ekran dışında GPU birimiyle ses getirecek. Kullanıcıların oyunlarda maksimum performans almasını sağlayacak olan yeni teknoloji, oyun telefonları ile yarışabilir.

Xiaomi Mi 10 Pro Plus Game Turbo Özelliğini Güncelleyecek

MIUI arayüzünde zaten bir oyun modu var. Oyun moduna geçtiğiniz zaman, arka planda çalışan tüm uygulamalar kapatılıyor ve telefonun oyuna yönelmesi sağlanıyor. Yani telefon performansını oyuna yönlendiriyor ve daha yüksek performans almanızı sağlıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Mi 10 Pro Plus ile gelecek olan yeni Game Turbo özelliği ise çok farklı çalışacak. Yeni özelliğe ilişkin paylaşılan görsellere ve grafiklere bakıldığında, GPU frekansında arttırma yapılabileceği anlaşılıyor.

Bu şekilde GPU birimini tam performanslı olarak çalıştırabileceksiniz. Üstelik GPU frekanslarında yapılacak olan değişiklikleri profiller üzerinden otomatik olarak yapılabilecek. Çok fazla güç istemeyen oyunlarda basit profiller kullanılacak ve GPU performansını çok fazla attırmak gerekmeyecek.

Eğer Call of Duty Mobile gibi yüksek performans isteyen bir oyun oynayacak olursanız, bu durumda GPU frekansı arttırılacak ve oyundan tam performans alınması sağlanacak. Yani oyuna göre bir ayarlama, oyuna göre bir düzenleme yapılmış olacak.

Bunun yanında tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi belli seviyeye kadar grafik ayarlarının yapılmasına da izin veriliyor. Grafik ayarlarında dokulara kadar değişiklik yapılabiliyor.

İlk etapta Xiaomi Mi 10 Pro Plus akıllı telefonu ile gelecek yeni Game Turbo özelliğinin diğer telefonlara bir güncelleme olarak eklenebilir eklenemeyeceği net değil. Bunun için ısı sorununun çözülmesi gerekiyor. Performansın artması telefonların bir miktar ısınmasına neden olmakta. Mi 10 Pro Plus bunun için özelleştirilmiş olacak ama eski telefonların durumu belli değil.