Xiaomi Mi 10 Pro Ön Kamera Puanı Duyuruldu

Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 Pro, iyi sınıf akıllı telefonlar arasında. İyi sınıftan kastımız telefonun amiral gemisi akıllı telefon modelleri içerisinde olması. Xiaomi CEO’sunun en sevdiği telefonlar arasında da yer alan model, hem Android hem de iOS işletim sisteminde rakipleriyle boy ölçüşebiliyor. Özellikle kamera konusunda birçok telefonu tokatlayan Xiaomi Mi 10 Pro, DxOMArk listelerinin ilk 3 sırasında yer alıyor.

Telefonun kamera derecelendirmesindeki puanı 124. Bu tüm listede telefonun 3.sırayı paylaşması anlamına geliyor. Buraya kadar her şey çok güzel ama bugün açıklanan yeni kamera puanları ilginç.

Bunu da okuyun: Xiaomi Mi 10 Pro Plus Özellikleri Ve Yenilikleri

Xiaomi Mi 10 Pro Ön Kamerası Nasıl?

DxOMark ekibi nasıl telefonun arka kamerasını testlere almışsa, aynı şekilde telefonun ön kamerasını da testlere almaya karar verdi ki zaten amiral gemisi tüm telefonlara bu test yapılıyor. Ön kamera puanı ise çok yüksek değil.

1500 üzerinde fotoğraf çekimi, 2 saatin üzerinde video çekimi gibi uzun süreli yapılan testler sonucunda telefonun ön kamerasının alabildiği puan sadece 83.

Listenin zirvesindeki model 103 puan almayı başarmış. Böyle bir telefonda arada  çok fark olması dikkat çekici. 83 ön kamera puanı, Xiaomi Mi Mix 3 akıllı telefonlarından geri kalındığını gösteriyor.

20 MP tek ön kamerası olmasına rağmen puanlar şaşırtıcı. DxOMark derecelendirmesinde bir hata olduğunu düşünmüyorum çünkü 103 puanı vererek telefonu arka kamerada ilk 3 içerisine alan derecelendirme merkezi, o zaman tarafsız puanlama yapıp şimdi taraflı bir derecelendirme yapmaz.

Bu Xiaomi Mi 10 Pro telefonunun aldığı puan bu. Belki güncellemeler ile ön kamera için donanımsal olmasa da yazılımsal iyileştirmeler gelebilir.