Xiaomi, Kulaklığı Kendi İçinde Olan Bir Telefon Geliştiriyor

Xiaomi kablosuz kulaklığı kendi içinde olan bir akıllı telefon geliştiriyor. Kulaklıklar nasıl yerleşecek?

Xiaomi-kablosuz-kulaklıklı telefon

2010 yılında kurulan Xiaomi, en yenilikçi firmalar seçimi yapılsa ilk sırada olur. Markanın aldığı patentleri değerlendirin zaten bu sonuca varıyorsunuz. Ekranın altında kamera, kızaklı açılır kapanır kamera alanı, açılır kapanır kamera sistemi, tamamen ekrandan yapılmış telefon derken şimdiki patent görseli tahmin edemeyeceğiniz bir telefon geleceğini söylüyor.

Yeni patentlere göre marka, kulaklığı kendi içerisinde olan telefon geliştiriyor. İlk etapta mümkün değilmiş gibi gözüküyor olsa da patentleri incelediğimiz zaman, gayet oluru olan bir teknoloji görüyoruz.

Kulaklıkları İçinde Xiaomi Telefon Özellikleri

Patent telefon özellikleri hakkında bilgi vermez. Genelde patent görselleri telefonun tasarımı hakkında bilgi verir. Bu sefer tasarımın yanında işlevsellik konusunda da bilgi var. Şimdi GIF şeklinde de paylaşılan patent incelendiği zaman, telefonun üst kısmında iki adet özel alan bulunacağı anlaşılıyor.

Bu alanlar içerisinde kablosuz kulaklıklar bulunacak. Kullanıcı, kablosuz kulaklığı kullanmak istediği zaman, hareketli mekanizma sayesinde kulaklıklar buralardan çıkarılabilecek. Kullanmak istemediğiniz zaman ise yeniden yerine takılabilecek.

Bunu da Okuyun: TV 3.0 için MIUI Yayınlandı – Akıllı Televizyonlar Değişiyor

Kulaklık başlarının yer kaplamaması için de bir çözüm düşünülmüş. Sistem tam hareketli olarak çalışan bir sistem. Kulaklıklar yerine takıldığı zaman, kulaklık başları dönecek. Dönen kulaklık başları, hem kablosuz kulaklıkların tam olarak kasaya yerleşmesini sağlayacak hem de kasayı gereksiz olarak kalınlaştırmayacak.

Tabii ki her kulaklığı kullanmak olası değil. Xiaomi, başı hareketli olan bu telefon için geliştirilen özel bir kulaklık kullanacak. Kablosuz kulaklıklar için herhangi bir şarj sorunu da olmayacak. Xiaomi şarj için telefonun kullanılmasını sağlayacak. Tabii telefonun bataryası kullanılacak ama bataryanın çabuk tükenmemesi için biz çözüm uygulanacaktır.

Samsung’un Galaxy Note serisi akıllı telefonların kalemlerinde kullandığı sisteme benzer bir sisteme yer verecek yeni Xiaomi akıllı telefonlarını büyük bir arzuyla bekliyoruz. Bu şekilde bir telefonu denemek ayrıcalık olacaktır çünkü henüz böyle bir sistemin benzeri yok.

Apple’ın ilk defa Face ID kullandığını düşünün. Aynı durum Çinli dev için geçerli olmuş olacak. Diğer markaların da bu teknolojiyi takip etmesi olası. Sizce telefon nasıl? Böyle bir telefon satılsa alır mısınız?