TV 3.0 için MIUI Yayınlandı – Akıllı Televizyonlar Değişiyor

TV 3.0 için MIUI yayınlandı. Akıllı televizyonları yenileyecek güncellemenin detayları ve yeni modlar.

TV 3.0 için MIUI

Mi TV serisi, Xiaomi’nin akıllı telefonlardan sonra anılan en ünlü teknolojileri arasında. Televizyonlar donanım olarak iyi ve uygun fiyata satılıyor ama yazılımsal geliştirme şarttı. Şarttı çünkü beklenen o yazılımsal geliştirme yapıldı. TV 3.0 için MIUI arayüzü yayınlandı ve Mi TV modellerine çok güzel yeni özellikler eklendi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Tarihçesi – Firma Nasıl Kuruldu?

TV 3.0 için MIUI Güncellemesi Neler Getiriyor?

Evinizde bir Mi TV serisi akıllı televizyon varsa, bu güncelleme ile televizyonunuz yeniden canlanacak.(Not: Tabii önce arayüz güncellemesinin tüm dünya için yayınlanması lazım. 🙂 ) Başta arayüz değişecek. Artık daha kararlı çalışan ve içerikler hakkında kısa özetleri daha net bir şekilde gösteren bir arayüze ulaşacaksınız.

Ayrıca görüntüleme seçeneklerini daha kolay ve daha dikkat çekici bir hale getirmek adına yeni animasyonlar kullanılmaya başlamış. Menüler arasındaki geçişlerde yeni animasyonlar var.

Görsel kısımda yaptığı değişiklikler bir yana TV 3.0 için MIUI ile yeni kontroller, yeni özellikler de geliyor. Artık akıllı televizyonunuz ile akıllı telefonunuz arasında somut bir bağ var. Akıllı telefonunuzu bir gamepade çevirebilir, karaoke mikrofonuna dönüştürebilir ya da televizyonunuzu kolayca kontrol edebileceğiniz şekilde bir akıllı kumandaya dönüştürebilirsiniz. Tüm bunlar destekleniyor ve telefon bir kontrol cihazı haline getirilebiliyor.

Kullanıcılar isterse, televizyonda izledikleri içeriği akıllı telefon ekranına taşıyarak, burada izlemeye devam edebiliyor. Ters kontrol fonksiyonu adı verilen bu özellikle beraber dediğimiz gibi televizyonunuz ile akıllı telefonunuz arasında somut bir bağ oluşturulmakta.

Telefondan televizyona uygulama yükleme, uzaktan televizyona komutlar verme gibi artıları da olan TV 3.0 için MIUI arayüzünün en kötü yanı sınırlı olması. Arayüz başta Çin’e verildi ve denemelerin yapılması istendi.

Çin içerisindeki tüm cihazlarda denemeler yapılacak ve arayüz kullanımı başarılı bulunacak olursa, daha geniş kitlelerce deneme yapılacak. Son denemeler de başarılı olursa, işte o zaman dünya genelindeki Mi TV cihazlarında TV 3.0 için MIUI arayüzü kullanılabilecek. Tabii ki bu süre içerisinde arayüze sürüm güncellemeleri de eklenecektir.